Istanbul – Melbourne

Turkish Airlines neemt een historische stap door haar netwerk uit te breiden naar Melbourne, Australië. Dit is de eerste bestemming op het Australische continent voor de Turkse maatschappij. Door deze nieuwe bestemming kun je vanaf nu met Turkish Airlines naar zes continenten vliegen. Met een moderne vloot van maar liefst 450 vliegtuigen vliegt de maatschappij naar 346 bestemmingen in 130 landen. Er is geen luchtvaartmaatschappij met een groter netwerk.

Drie vluchten per week

De eerste vlucht tussen Istanbul en Melbourne vond eerder deze maand plaats op 4 maart 2024. In totaal zullen er drie vluchten per week uitgevoerd worden tussen de twee bestemmingen, met een overstap op Singapore Changi International Airport. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER of 787-9 Dreamliner.

De toevoeging van Melbourne als bestemming markeert een belangrijke mijlpaal voor Turkish Airlines en biedt zakenreizigers een nieuwe mogelijkheid om naar Australië te reizen. Tegelijkertijd versterkt het de positie van Turkish Airlines als wereldwijd toonaangevende luchtvaartmaatschappij, die momenteel als enige Europese maatschappij op Melbourne vliegt.