Salon in Lounge 1

Nadat je op Schiphol door de centrale security bent gegaan, kom je bij de winkelgebieden van Schiphol, Lounge 1, 2, 3 of 4 genaamd. In deze gebieden vind je niet alleen winkels, maar ook bars, restaurants, hotels en musea. Lounge 1 is bestemd voor Europese vluchten, Lounge 2 en 3 voor intercontinentale vluchten (hiertussen vind je de Holland Boulevard) en Lounge 4 voor low-cost maatschappijen.

In Lounge 1 is onlangs Salon geopend, waarin twee nieuwe horacaconcepten zitten: Grand Café en Deli. Grand Cafe is een full service restaurant met een uitgebreid menu en een bar. Bij Deli serveren ze Nederlandse lekkernijen en kun je aan de bar genieten van lokale bieren en drankjes. Salon is geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam. De opening van Salon maakt deel uit van een grote herontwikkeling van Lounge 1.

Vernieuwing Lounge 2

Ook Lounge 2 wordt vernieuwd; het horeca-winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting en wordt uitgebreid, horecagelegenheden worden duurzamer en hoogwaardiger en er komt een winkelaanbod van nieuwe luxe merken en concepten. De vernieuwing zou tegen het eind van 2024 afgerond moeten zijn.

De vernieuwing van Lounge 2 is onderdeel van een groot herstelplan om Schiphol weer aantrekkelijk te maken voor passagiers: lekkerder en duurzamer eten en drinken, mooie winkels met een aansprekend assortiment en een omgeving die het karakter van Schiphol benadrukt als thuishaven voor wereldreizigers.” aldus Arthur Reijnhart, Executive Director Schiphol Commercial.

Realtime wachttijd bagage

Wachten op je bagage is altijd vervelend, je wilt immers zo snel mogelijk naar huis. Vanaf nu kun je na terugkomst van een reis precies zien waar je bagage zich bevindt en hoe lang het nog duurt voordat je koffer op de bagageband verschijnt. Je ziet of je koffer nog in het vliegtuig zit, onderweg is naar de bagagekelder of al op de band ligt. De informatie is te zien op alle 150 schermen in de bagagehallen, in de Schiphol App en op de website. Schiphol maakt hiervoor gebruik van AI gedreven technologie.

FEBO op Schiphol

Heb je na terugkomst van je zakenreis (of voor vertrek) zin in een echte Nederlandse snack, dan kun je tegenwoordig terecht bij de FEBO op Schiphol Plaza. Je kunt je bestelling plaatsen aan de balie, maar er is ook een echte “snackmuur” waar de FEBO bekend om staat. De winkel is 7 dagen per week open van 10.00 tot 22.00 uur.

Derde plaats in de wereld

Leuk om te weten: Schiphol was in 2023 de derde luchthaven van de wereld qua aantallen internationale passagiers, aldus ACI (Airports Council International). In totaal gingen ruim 61 miljoen internationale reizigers aan en van boord op Schiphol. Op nummer twee staat Londen Heathrow en op één staat Dubai.