HumanitAir, onderdeel van e-Business Travel, heeft opnieuw een primeur te pakken door als eerste zakelijke reisagent deel te nemen aan het KLM Sustainable Aviation Fuel (SAF) programma. SAF wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals gebruikt frituurvet. Het stoot tijdens de vlucht dezelfde hoeveelheid CO2 uit als kerosine, maar over de volledige productiecyclus vermindert SAF de CO2-uitstoot met tenminste 75% in vergelijking met kerosine. Eerder kocht HumanitAir ook al SAF bij de Lufthansa Group, lees alles hierover in dit artikel.  

HumanitAir specialiseert zich in de complexe- en vaak urgente reisbehoeften van humanitaire reizigers. Vanuit HumanitAir adviseren we organisaties hoe ze het beste kunnen reizen op een efficiënte, veilige en duurzame manier naar vaak minder voor de hand liggende bestemmingen. Voor deze organisaties is vliegen vaak noodzakelijk.

Omdat we meer willen doen dan alleen het compenseren van reizen, steunen we KLM van harte met dit initiatief. Door deel te nemen aan het KLM SAF programma hopen we bij te dragen aan het versnellen van de productie en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en de wereldwijde beschikbaarheid van SAF te verbeteren. 

Wil je meer weten over hoe je je zakenreizen duurzamer kunt maken of wil je als organisatie ook meer doen dan alleen het compenseren van je vluchten? Zoek dan contact met ons, we adviseren je graag.