KLM heeft haar vernieuwde World Business Class stoelen geïntroduceerd. Deze zijn breder en beschikken over een schuifdeur die de (zaken)reiziger meer comfort en privacy biedt. De stoelen dragen ook bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van KLM. Dankzij innovatieve ontwikkelingen zijn de stoelen, inclusief alle bijbehorende technologie, gemiddeld 10 – 15 procent lichter dan Business Class stoelen in hetzelfde segment.

Voordelen

We zetten de voordelen van deze nieuwe stoelen op een rijtje:

  • Alle passagiers hebben direct toegang tot het gangpad, doordat iedere stoel is voorzien van een lichtgewicht schuifdeur, die eenvoudig te openen en te sluiten is. Zo ervaart de reiziger meer privacy tijdens werken, relaxen en/of slapen.
  • Er zijn meer persoonlijke instelmogelijkheden en handige functionaliteiten, zoals een instelbare ondersteuning voor de onderrug en een relaxmodus met subtiele rugmassage.
  • Je kunt de stoel verstellen naar een comfortabel bed van twee meter (198 cm).
  • Voor het opladen van apparatuur zijn er diverse oplaadmogelijkheden op een handige locatie in het zicht van de passagier. Ook kun je draadloos opladen.
  • Iedere stoel heeft een afsluitbaar kastje met extra opbergruimte en een ingebouwde spiegel. Daarnaast is er een verzonken fleshouder om bij eventuele turbulentie een flesje water veilig ‘op’ tafel te kunnen zetten.

Overige World Business Class-services, zoals bijvoorbeeld het cateringconcept en SkyPriority blijven onveranderd.

Meer privacy en comfort

KLM verteld over de nieuwe stoelen:

“Op basis van uitgebreid klant – en concurrentieonderzoek hebben we de stoel in de World Business Class dusdanig verbeterd dat de klant kan genieten van nog meer privacy en comfort tijdens de vlucht. De stoelen zijn verbeterd op het gebied van design, technologie en duurzaamheidscriteria. Met de vernieuwde World Businessclass, Premium Comfort, Economy Comfort- en Economy Class-stoelen komt KLM tegemoet aan de verschillende wensen van de passagiers. We zijn verheugd dat we onze klanten wereldwijd deze producten en bijkomende services kunnen bieden.”
Boet Kreiken, EVP Customer Experience

Boeing 777-300 en -200

De nieuwe World Business Class stoelen staan in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier directe toegang heeft tot het gangpad. De stoel is al in gebruik in de World Business Class van de Boeing 787-toestellen. Op basis van uitgebreid klantonderzoek heeft KLM in samenwerking met de leverancier de stoel verder verbeterd.

Premium Comfort Class

Alle Boeing 777-toestellen, zowel de Boeing 777-300 als de 777-200, zullen worden voorzien van de vernieuwde World Business Class-stoelen. Ook worden deze toestellen voorzien van de nieuwste cabine Premium Comfort. De oplevering van de eerste omgebouwde Boeing 777-300’s met Premium Comfort was op 10 juni j.l. KLM verwacht dat de ombouw binnen een jaar gereed is. De KLM Premium Comfort klasse vind je op vluchten naar Dubai, Accra, Johannesburg, Kaapstad, Atlanta, Vancouver, Panama, Sao Paulo, Singapore, Denpasar, Jakarta en Shanghai.

Begin dit jaar konden wij zelf ervaren hoe de nieuwe Premium Comfort Class stoelen zitten, lees er meer over in ons verslag. Hieronder nog een aantal beelden van de nieuwe World Business Class.