KLM heeft in de zomer van 2022 een nieuwe klasse geïntroduceerd, de Premium Comfort Class. Om onze travel consultants te laten ervaren hoe het is om in deze klasse te zitten, bracht KLM vier stoelen naar ons kantoor. Alle collega’s kregen zo uitgebreid de mogelijkheid om zelf te voelen hoe de stoelen zitten, hoeveel beenruimte ook lange reizigers ervaren en welke handige snufjes je binnen handbereik hebt. Daarnaast vertelden Frank Hoogma en Michel Moeliker welke andere voordelen de Premium Comfort Class biedt. We zetten ze voor u op een rijtje. 

Upgrade

De Premium Comfort Class is echt een upgrade van de Economy Class, een volledig nieuwe tussenklasse met meer ruimte, luxe, keuze, comfort en privacy, tegen een voordeliger tarief dan de Business Class. Het is een klasse die zowel voor vakantie- als zakenreizen aantrekkelijk is. De nieuwe stoelen bevinden zich in een aparte cabine met een eigen service en catering.

KLM is sinds zomer 2022 bezig met het installeren van de Premium Comfort Class stoelen in haar Boeings 777 en 787 Dreamliners. Deze toestellen vliegen alleen naar intercontinentale bestemmingen. Afhankelijk van het type vliegtuig zijn er 21 tot 28 stoelen in de speciale sectie beschikbaar.

Veel ruimte

De Premium Comfort Class stoel is een extra comfortabele, brede stoel die veel beenruimte biedt, wel 99 cm. Ter vergelijking: Economy biedt 79 cm en Economy Comfort 89 cm. De stoel kan 20 cm naar achteren versteld zonder dat de passagier achter u hier last van heeft (in Economy 12,5 cm en Economy Comfort 16 cm). Hij beschikt ook over een voetensteun die in hoogte verstelbaar is, voor extra comfort. 

Catering

Tijdens de intercontinentale vlucht worden, afhankelijk van de duur van de vlucht, één of twee maaltijden aangeboden met een keuze tussen een maaltijd met vlees of vis en een vegetarische maaltijd. Na de maaltijd is er naar keuze koffie, thee, likeur. Daarnaast zijn er tussendoortjes en cocktails beschikbaar. De maaltijden worden geserveerd in herbruikbaar servies met normaal bestek. 

Bagage

Ook de bagagevrijdom is ruim; u mag 2 stuks handbagage en 1 accessoire (max 18 kilo) en 2 stuks ruimbagage van ieder max 23 kilo meenemen. In Economy is dit 1 stuk handbagage, 1 accessoire en 1 stuk ruimbagage van 23 kilo (bij Standard of Flex).

Aan boord

U kunt gebruik maken van het entertainmentsysteem op een 13,3 inch scherm. Daarnaast vindt u er zowel een USB-A als een 110v aansluiting en krijgt u een noise cancelling koptelefoon. Het tafeltje, dat uit uw armleuning komt, heeft een speciaal uitklapbaar steuntje waartegen u een telefoon of tablet kunt laten rusten. De armleuning kan naar beneden geschoven worden, zodat u gemakkelijker in en uit uw stoel stapt. Een speciale toilettas van gerecycled materiaal, wat tevens als waszakje kan dienen, maakt de ervaring aan boord nog comfortabeler. U vindt hierin een tandenborstel, slaapmasker en oordopjes. 

Skypriority

Naast alle bovengenoemde voordelen, heeft de Premium Comfort Class nog een heel fijn voordeel ten opzichte van de Economy Class; op de luchthaven kunt u inchecken met SkyPriority, dus geen wachtrijen bij de incheckbalie of de self service kiosk. Ook tijdens het boarden profiteert u hiervan en krijgt u voorrang bij het instappen. Wilt u gebruik maken van de lounge, dan kan dat tegen betaling.