Veel vliegmaatschappijen zijn hun netwerk en het aantal vluchten de komende periode aan het uitbreiden, dat maakt het boeken van zakenreizen gemakkelijker. Wij nemen een greep uit het aanbod:

Air France – KLM

Klanten van Air France-KLM kunnen vanaf dit najaar vaker naar en van Kaapstad vliegen. KLM vliegt al op deze route, maar vanaf 17 oktober hervat ook Air France haar seizoensvluchten tussen Kaapstad en Parijs, met een Boeing Dreamliner 787-9 op dinsdag, donderdag en zondag. Air France voegt ook een nieuwe bestemming toe aan haar Noord-Amerikaanse netwerk. Vanaf 30 oktober wordt drie keer per week gevlogen naar Raleigh-Durham (NC) vanaf Charles de Gaulle Airport Parijs. Het is de veertiende Amerikaanse bestemming van de Franse luchtvaartmaatschappij, die al naar Atlanta, Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Detroit, Housten, Los Angeles, Miami, New York JFK, Newark, San Francisco, Seattle en Washington vliegt.

Emirates

Emirates heeft het aantal vluchten van en naar Amsterdam opgevoerd sinds 6 juli. De luchtvaartmaatschappij voert nu 21 wekelijkse vluchten uit tussen Dubai en Amsterdam. Emirates vliegt een keer per dag met de iconische Emirates A380 en twee keer per dag met het wide-body Boeing 777-300ER toestel. De extra dagelijkse vlucht biedt passagiers verbeterde connectiviteit naar Dubai en daarbuiten, inclusief populaire bestemmingen zoals de Seychellen, de Malediven, Mauritius en diverse bestemmingen in het Verre Oosten. De planning is om vanaf eind oktober weer twee keer dagelijks met de A380 te vliegen en de ochtendvlucht met de Boeing 777 uit te voeren. 

Etihad Airways

Etihad Airways, de vliegmaatschappij uit Abu Dhabi, voegt vanaf 1 oktober de nieuwe bestemming Osaka in Japan toe aan haar netwerk. Tussen Abu Dhabi en Osaka zullen vanaf dan 5 vluchten per week uitgevoerd worden. De aansluiting op deze vluchten bij vertrek vanuit Amsterdam zijn niet ideaal, maar bij vertrek van uit Brussel of Düsseldorf is de aansluiting heel goed. Daarnaast verhogen ze eind oktober het aantal vluchten naar Kochi (India) van 13 naar 20 per week.

Icelandair

Ook Icelandair breidt haar netwerk uit en vliegt deze winter haar grootste routenetwerk ooit. De maatschappij vliegt ‘s winters vanaf Amsterdam maar liefst 2 keer per dag naar IJsland. Vanaf Brussel worden er 3 wekelijkse vluchten naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland, uitgevoerd. Met een korte overstap kun je met Icelandair ook naar diverse bestemmingen in Canada en de VS, waaronder New York, Boston en Washington. Je kunt een gratis stop over maken op IJsland.

ITA Airways

ITA Airways, de Italiaanse vliegmaatschappij, is gestart met non-stop vluchten tussen Rome en San Francisco. Er gaan nu drie vluchten per week die worden uitgevoerd met een Airbus A350-900. In augustus en september komen er twee wekelijkse vluchten bij, voor een totaal van vijf retourvluchten per week. Vanaf oktober gaat het aantal retourvluchten weer terug naar drie. ITA Airways vliegt vanaf Rome ook naar o.a. New York, Boston, Washington, Los Angeles en Miami. Vanaf 28 oktober komt er een nieuwe bestemming bij; Rio de Janeiro. 

Qatar Airways

Sinds 1 juli heeft Qatar Airways het aantal vluchten tussen Amsterdam en Doha verhoogd van zeven naar elf keer per week. Een deel van de extra vluchten wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300ER (terwijl eerst een Boeing 787-8 was gepland), waardoor de wekelijkse capaciteit extra toeneemt. Daarnaast hervat Qatar Airways de dagelijkse non-stop vlucht van Doha naar Auckland vanaf 1 september 2023 met een Airbus A350-1000. Aan boord van deze machine bevindt zich de Qsuite voor Business Class reizigers. Met een afstand van 14.535 is het de op twee na langste lijndienst ter wereld; de vlucht duurt zestien tot zeventien uur.