Gisteravond zijn we met een aantal collega’s van e-Business Travel bij Stichting Jarige Job verjaardagsdozen in gaan pakken.

In Nederland kan 1 op de 12 kinderen zijn/haar verjaardag niet vieren, omdat er thuis weinig of geen geld voor is. Voor hen is een verjaardag met cadeautjes, visite, taart en trakteren op school niet vanzelfsprekend. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsdoos. In deze box zit alles wat je nodig hebt om een echte verjaardag te vieren, zowel thuis als op school. Dus niet alleen een cadeautje, maar bijvoorbeeld ook ingrediënten om een taart te bakken, siroop, slingers en bordjes, traktaties voor school en nog veel meer. De stichting levert jaarlijks meer dan 80.000 dozen aan voedselbanken in heel Nederland. Dat zijn meer dan 7000 dozen per maand!

Stichting Jarige Job is afhankelijk van donaties om deze verjaardagsdozen te vullen, maar alles moet natuurlijk ook ingepakt worden. Daarvoor staan dagelijks vele vrijwilligers klaar en wij hielpen daar graag een handje aan mee. We reden na werktijd naar de Van Nelle fabriek in Rotterdam, waar de stichting gevestigd is. In de ruime kantine konden we (op afstand) iets eten, terwijl we uitgebreide uitleg kregen over de organisatie. Na een korte maar indrukwekkende rondleiding door het vrolijk ingerichte pand, kregen we allen een taak aan de “lopende band” en kon het vullen van de dozen beginnen. Met lekkere muziek op de achtergrond zat de stemming er goed in en lag het tempo van inpakken al snel flink hoog. In twee uur tijd hebben we 7 pallets met in totaal 343 dozen gevuld. Dat betekent 343 blije kinderen!

Wil je meer weten over Stichting Jarige Job of een donatie doen? Bezoek dan Stichting Jarige Job.