Non-stop van Brussel naar Singapore

Vanaf 6 april 2024 start Singapore Airlines (SIA) met non-stop vluchten van Brussel naar Singapore. Er komen vier wekelijkse vluchten met de Airbus A350-900.

Ook van Londen Gatwick naar Singapore non-stop

In juni 2024 komt er nog een Europese bestemming bij. Dan start Singapore Airlines met de eerste non-stop vluchten tussen Singapore en Gatwick Airport in Londen. Er zullen vijf vluchten per week uitgevoerd worden op deze route. De maatschappij vliegt al vier keer per dag naar de Londense luchthaven Heathrow. Hierdoor komt het totaal aantal vluchten tussen Singapore en de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk op 33 wekelijkse vluchten. SIA vliegt ook vijf keer per week naar Manchester Airport.

Schema

Afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties zal vlucht SQ310 tussen Singapore en Gatwick worden uitgevoerd op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De eerste vlucht naar Gatwick vanuit Singapore vertrekt op 21 juni om 23.55 uur (lokale tijd) en komt de volgende dag aan in Londen om 06.25 uur.
De terugvlucht, vlucht SQ309, vertrekt van Gatwick Airport naar Singapore op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De eerste retourvlucht vertrekt op 22 juni 2023 om 10.15 uur en komt aan in Singapore om 06.20 uur op 23 juni 2024. De aankomst in de vroege ochtend biedt reizigers goede aansluitingsmogelijkheden met vluchten van SIA en Scoot naar bestemmingen in Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

SIA vliegt lange afstanden met de A350-900; deze beschikt over 253 stoelen in drie cabineklassen: 42 in Business Class, 24 in Premium Economy Class en 187 in Economy Class.

Met de toevoeging van Gatwick en Brussel aan het netwerk van Singapore Airlines komt het aantal Europese bestemmingen op 14, wat duidelijk maakt hoe belangrijk het voor de luchtvaartmaatschappij is om de connectiviteit met Europa te verbeteren.