Premium Comfort Class

KLM heeft er een klasse bij; de Premium Comfort Class. Dit is een nieuwe tussenklasse met meer ruimte, luxe, keuze, comfort en privacy dan in de huidige Economy Class, tegen een voordeliger tarief dan de World Business Class. Met de Premium Comfort-klasse komt KLM tegemoet aan de behoeften en wensen van zowel vakantie- als zakenreizigers. De nieuwe stoelen bevinden zich in een eigen cabine met een eigen service en catering. Afhankelijk van het type vliegtuig zijn er 21 tot 28 stoelen in de Premium Comfort-sectie, die beschikt over bredere stoelen met meer beenruimte, een groter beeldscherm en een voetensteun. De stoelen in Premium Comfort kunnen bovendien verder achterover worden gezet dan de stoelen in de Economy Class.

Catering

Premium Comfort onderscheidt zich ook door het cateringaanbod. Tijdens de intercontinentale vlucht worden, afhankelijk van de duur van de vlucht, één of twee maaltijden aangeboden. Daarbij is er altijd keuze tussen een maaltijd met vlees of vis en een vegetarische maaltijd. Na de maaltijd is er naar keuze koffie, thee, likeur en ijs. Daarnaast zijn er tussendoortjes en cocktails beschikbaar. 

Lichtgewicht en herbruikbaar

De nieuwe stoelen in de Premium Comfort onderscheiden zich, behalve door het mooie ontwerp en het geboden comfort ook door de gewichtsreductie ten opzichte van eerdere stoelen. Ook de gebruikte materialen bij de catering in de Premium Comfort zijn met zorg uitgekozen. Ze zijn ofwel herbruikbaar (speciaal bestek, kommetjes en borden van lichtgewicht polopropyleen) ofwel, indien niet herbruikbaar, gemaakt van gerecycled PEF. Voor alles geldt dat met zorg is gekeken naar circulariteit en lichtgewicht materialen, zonder dat het afbreuk doet aan de luxe uitstraling.

Service en boeken

Wanneer u de Premium Comfort Class boekt, krijgt u ook meer bagagevrijheid en SkyPriority-diensten zoals voorrang bij het inchecken en instappen.

De eerste vliegtuigen met Premium Comfort vliegen op routes naar Noord-Amerika, naar onder andere New York, Los Angeles en Chicago. In de loop van 2022 zal naar verwachting Premium Comfort op steeds meer intercontinentale bestemmingen te boeken zijn.

Bron & foto: KLM