Samenwerking KLM en Garuda Indonesia

KLM en Garuda Indonesia, die dit jaar haar 75e verjaardag viert, zullen het komende jaar nauwer gaan samenwerken op de route Amsterdam – Jakarta en vice versa. De beide maatschappijen hebben een codeshare-overeenkomst met elkaar op deze route en die wordt nieuw leven ingeblazen.

Hierdoor krijgt Garuda Indonesia nu de mogelijkheid om weer 6 keer per week een vlucht tussen Amsterdam en Jakarta aan te bieden. Dit omvat 2 non-stop vluchten per week uitgevoerd door Garuda Indonesia zelf en 4 extra vluchten per week die worden uitgevoerd door KLM, met een korte stop in Kuala Lumpur.

Voordelen codeshare overeenkomst

Wat betekent zo’n codeshare overeenkomst voor de reiziger? Het houdt in dat reizigers één ticket kunnen boeken voor hun hele reis, inclusief aansluitende vluchten, ongeacht of ze met Garuda Indonesia of KLM vliegen. Dit biedt flexibiliteit en gemak voor passagiers, aangezien ze geen afzonderlijke tickets hoeven te boeken en apart in te checken voor verschillende segmenten van hun reis.

Een ander voordeel van deze samenwerking is het uitgebreide netwerk dat beschikbaar is voor reizigers. Garuda Indonesia biedt een breed scala aan binnenlandse bestemmingen in Indonesië, evenals vluchten naar andere Aziatische bestemmingen. KLM daarentegen heeft een sterke aanwezigheid in Europa, met routes naar populaire steden zoals Parijs, Londen en Rome. Door de samenwerking kunnen reizigers profiteren van een uitgebreide keuze aan bestemmingen en vlotte aansluitingen op hun reisroute.

Frequent Flyer voordelen

Bovendien genieten frequente zakenreizigers die met Garuda Indonesia en KLM vliegen ook van gezamenlijke frequent flyer-voordelen. Garuda Indonesia maakt deel uit van het SkyTeam-alliantieprogramma, terwijl KLM lid is van het Flying Blue-programma. Dit betekent dat passagiers frequent flyer-mijlen kunnen verdienen en gebruiken bij beide maatschappijen, ongeacht met welke maatschappij ze vliegen. Dit maakt het gemakkelijk voor reizigers om hun status te behouden of te upgraden, ongeacht hun reisroute.

Al met al hebben de inspanningen voor samenwerking tussen Garuda Indonesia en KLM geleid tot een verbeterde reiservaring voor passagiers tussen Indonesië en Europa. De samenwerkingsovereenkomst heeft gezorgd voor meer keuze en gemak, evenals gedeelde frequent flyer-voordelen en toegang tot lounges. Dit maakt het vliegen met Garuda Indonesia en KLM een aantrekkelijke optie voor reizigers die op zoek zijn naar een naadloze verbinding tussen beide regio’s.