Verenigde Arabische Emiraten

Enige tijd geleden bezocht Jill, een van onze travel consultants van de afdeling Group & VIP Travel, Dubai en Abu Dhabi voor een studiereis. De reis begon in Abu Dhabi, de hoofdstad van de zeven emiraten die samen het land Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vormen. Een fantastische bestemming voor een luxe reis. In nog geen 6 uur vlieg je met Etihad Airways, de nationale vliegmaatschappij, van Amsterdam naar Abu Dhabi en waan je je in een compleet andere wereld!

Abu Dhabi

In Abu Dhabi kun je alle kanten op, het is een indrukwekkende stad die door de winst van Max Verstappen tijdens de Formule 1 alleen maar bekender is geworden. Een bezoek aan het Yas Marina Circuit is dan ook een van de mogelijkheden. Natuurlijk mag een bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque niet ontbreken, de meest belangrijke en imposante moskee van de VAE. Of neem een kijkje in het Louvre, waar het prachtige schilderij De Astronoom hangt van Johannes Vermeer. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen in Abu Dhabi, maar je kunt je dag natuurlijk ook shoppend doorbrengen in het prachtige winkelcentrum Yas Mall. Tijdens haar verblijf heeft Jill overnacht in Hotel The Edition Abu Dhabi. Dit 5 sterren hotel ligt in de jachthaven van Al Bateen in Abu Dhabi en beschikt over 2 zwembaden, 3 restaurants en een volledig uitgeruste spa. Een echte aanrader. 

Dubai

Ben je uitgekeken in Abu Dhabi, dan kun je eenvoudig naar Dubai rijden, je doet er ongeveer 1,5 uur over.
In Dubai is niets te gek, je vindt er de meest prachtige hotels, bijvoorbeeld het luxe The St. Regis Downtown. Dubai heeft een enorme veelzijdigheid aan activiteiten die je kunt ondernemen. Zo zijn Jill en haar reisgenoten in 4×4’s gaan Dune Bashen in de woestijn en hebben ze genoten van de zonsondergang en een heerlijk diner in de woestijn. Het is ook een aanrader om te varen op een luxe jacht of de stad te bekijken vanuit de Ain Dubai. Dit is een reuzenrad op het eiland Bluewaters Island voor de kust van de Dubai Marina. Het is met 250 meter het hoogste reuzenrad ter wereld. Hou van je van glamour en luxe, dan is Dubai een goede keuze om naar af te reizen.

Wil je ook een fantastische, luxe reis maken naar de emiraten? Onze specialisten van Group & VIP Travel helpen je graag met het samenstellen van een onvergetelijke trip en organiseren alles tot in de puntjes.