De Lufthansa Groep biedt sinds 15 februari 2023 als eerste luchtvaartgroep ter wereld een nieuw tarief aan voor klimaatvriendelijker vliegen: Green Fares.

CO2 compensatie in tarief

Green Fares zijn nieuwe tarieven waarin al een compensatie zit van de vluchtgerelateerde CO2 uitstoot. Deze compensatie wordt gerealiseerd door gebruik te maken van Sustainable Aviation Fuels – SAF (20 procent) en door bijdrage aan hoogwaardige klimaatbeschermingsprojecten voor de resterende CO2 uitstoot (80%).

De nieuwe Green Fares worden aangeboden door Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Edelweiss, Eurowings Discover en Air Dolomiti op meer dan 730.000 vluchten per jaar binnen Europa en naar Marokko, Algerije en Tunesië. De tarieven kunnen zowel in Economy Class en Business Class geboekt worden. Green Fares bieden ook extra statusmijlen en een gratis omboekmogelijkheid, wat ideaal is voor zakenreizen.

Duurzamer reizen

Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van de Lufthansa Groep en verantwoordelijk voor Merk en Duurzaamheid vertelt: “Mensen willen niet alleen vliegen en de wereld ontdekken – ze willen deze tegelijkertijd ook beschermen. Wij ondersteunen onze gasten daarbij met passende producten. We bieden al het meest uitgebreide portfolio voor duurzamere reizen en breiden dit nu verder uit met de Green Fares. De productlancering is een belangrijke bouwsteen in onze inspanningen om vliegreizen klimaatvriendelijker te maken”.

De Green Fares werden vorig jaar met succes getest voor vluchten vanuit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Daaruit bleek dat de vraag naar duurzamere reisaanbiedingen toeneemt. Daarom heeft de Lufthansa Groep nu de volgende stap gezet. Ze hebben naast Light, Classic en Flex-tarieven voor vluchten in de Economy en Business Class nu ook de Green Fares toegevoegd aan hun tariefstructuur voor vluchten in heel Europa en Noord-Afrika.

Bron en foto: Lufthansa