Nieuwe Business Light: goedkoper, zonder gratis stoelkeuze en lounge

KLM en Air France introduceren naast hun Business Standard en Business Flex tarieven nu een nieuw tarief, Business Light. Dit tarief is op een groot aantal intercontinentale vluchten te boeken naast de bestaande tarieven, behalve op vluchten uit Europa naar de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Tahiti, China, Vietnam en Mauritius.

Er zijn een aantal verschillen tussen het Light tarief en de overige tarieven. De tickets zijn voordeliger ten opzichte van de andere tarieven, maar je krijgt geen toegang tot de Lounge en je mag slechts 1 stuk ruimbagage van 32 kilo gratis meenemen aan boord. Je ziet de verschillende tarieven met voordelen hier op een rijtje:

 

Betalen voor stoel in Economy Standard en Business Class

Vlieg je met KLM of Air France vanuit Europa naar de VS, Canada, Mexico of Tahiti, heb je een Economy Standard ticket geboekt en wil je vooraf zelf een stoel kiezen? Dan betaal je daar sinds 18 april 2023 extra voor, terwijl dit in het verleden gratis was. Kies je je stoel tijdens het inchecken, dan betaal je bij een Economy Standard ticket niets extra.

Ook Business Class reizigers moeten sinds 13 april betalen voor de keuze van een specifieke stoel, maar dit geldt voor alle bestemmingen. Uitzonderingen zijn Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum members, Corporate klanten (geen bluebiz) en Business Class reizigers met een flexibel ticket. Zij betalen niet voor de stoelkeuze. Ook hier geldt, dat het kiezen van een stoel tijdens het inchecken wel gratis blijft.