Voordelig en alles inclusief naar New York of Boston met Jetblue

Jetblue is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis New York. De maatschappij bestaat al 23 jaar en vloog tot 2021 naar meer dan 100 bestemmingen binnen de VS, Canada en het Caraïbische gebied. Zo’n twee jaar geleden werd de overstap ook naar Europa gemaakt, richting Parijs en Londen. In de zomer van 2023 kwam Nederland erbij; sinds augustus 2023 vliegt Jetblue dagelijks van Amsterdam naar New York JFK en sinds september is er ook een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Boston.

Jetblue vliegt tussen de VS en Nederland met een A321LR. Dit is een zogenaamd narrow body vliegtuig met maar 1 gangpad. Het zijn moderne toestellen die stil en zuinig zijn. De machines beschikken over extra grote bagagebakken, waarin trolleys op hun zijkant kunnen liggen. Hierdoor past er meer handbagage in de cabines en is er altijd voldoende ruimte.

Mens centraal

Bij Jetblue staat de mens centraal, dit geldt zowel voor de passagiers als de mensen die bij Jetblue werken. Voor passagiers betekent het dat ze veel service en persoonlijke aandacht krijgen. Voor het personeel is Jetblue heel inclusief en staat diversiteit hoog in het vaandel. Ook sustainability is erg belangrijk voor de maatschappij. Er wordt gevlogen met moderne, zuinige machines. Alle maaltijden worden geserveerd in bakjes met deksels die gereinigd en hergebruikt kunnen worden en er wordt naar gestreefd de hoeveelheid afval zo klein mogelijk te houden. Daarnaast investeert Jetblue in fabrieken die SAF (Sustainably Aviation Fuel) produceren.

Gratis onbeperkt wifi voor alle passagiers

Jetblue noemt zichzelf geen lowcost airline, maar een low fare airline. Ze bieden lage tarieven, maar wel een volledige service. Alles is inclusief, dus ook onbeperkte high-speed wifi. Jetblue was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die in 2017 wifi introduceerde aan boord van alle vliegtuigen. Inmiddels kunnen alle passagiers van Jetblue 100% onbeperkt en gratis gebruik maken van high speed internet aan boord van ieder toestel in iedere klasse.

Klasses

Jetblue biedt drie klasses: Core, Even More Space en Mint.

Core

Core is de Economy Class van Jetblue en biedt altijd:

 • Alle farm-to-table maaltijden en drankjes (frisdranken, koffie, thee, bier, wijn en sterke drank). Reizigers kunnen via het scherm in de stoel zelf hun maaltijd samenstellen. Het ‘build-your-own’- concept is uniek
 • Gratis onbeperkte highspeed wifi
 • Snackcorner met keuze uit een assortiment zoete en hartige snacks
 • Live TV gericht op nieuws en sport
 • Oplaadpunt voor telefoon, laptop of tablet
 • Een uitgebreide bibliotheek met entertainment (films, series en muziek)
 • Headsetje (gratis, op verzoek)
 • Deken
 • 1 stuk handbagage en 1 personal item

De A321LR toestellen bieden plaats aan 114 Core-stoelen, met een beenruimte van 33 inch. Dit is meer dan bij andere airlines op de trans-Atlantische route. Ook zijwaarts tussen de stoelen is meer ruimte, waardoor je niet zo dicht op de reiziger naast je zit.

jetblue handbagage Jetblue menu  jetblue stoelen

Even More Space

Wil je nog meer ruimte? Dan kun je kiezen voor de klasse Even More Space. Je krijgt dan nog eens 5 inch extra beenruimte. Er bevinden zich 24 Even More Space stoelen aan boord, de service is hetzelfde als bij de Core klasse. Je profiteert met Even More Space van priority boarding en fast track security.

Mint

Mint, de Business Class van Jetblue biedt heel veel luxe en persoonlijke service. JetBlue’s Mint cabine beschikt over 24 privé-suites met een schuifdeur, waaronder twee Mint Studio’s®. De prachtige Mint Studio® biedt nog meer ruimte en bevindt zich helemaal voorin de cabine. Je hebt daar je eigen apart-mint op grote hoogte. De stoel kan worden omgevormd tot een volledig plat bed. De voordelen van Jetblue Mint op een rijtje:

 • Heel veel luxe en persoonlijke service
 • 22 volledig lie-flat privé-suites met een schuifdeur
 • 2 Mint Studio’s®
 • De stoel die kan worden omgevormd tot een volledig plat bed
 • De menukaart bestaat uit verschillende kleine gerechten
 • Verse cocktails waaronder de ‘Mint Condition’
 • Draadloos opladen van apparatuur
 • Veel opbergruimte
 • 2 x 23 kilo bagage vrijdom

Nieuwsgierig naar de Mint cabine? Bekijk hem zelf via dit filmpje:

Eigen terminal op JFK

JetBlue heeft een eigen terminal op JFK. Op terminal 5 is het een komen en gaan van alleen JetBlue vluchten. Het grote voordeel is dat er geen lange rijen zijn bij aankomst van de internationale vluchten. De aankomst en overstap is dus eenvoudig en snel. Is New York niet de eindbestemming, dan zijn er vele doorverbindingen mogelijk.

Leuke weetjes

 • Alle vliegtuigen van Jetblue hebben grappig bedoelde namen. Voorbeelden zijn Bada-Bing, Bada-Blue, Blue Suede Shoes en The name is Blue, JetBlue
 • De staarten van de vliegtuigen hebben allemaal verschillende afbeeldingen, zo hebben de machines die vanuit de VS de oceaan oversteken naar Europa een afbeelding van golven op de staart
 • Doordat je je eigen maaltijd via je scherm kunt samenstellen, word je nooit teleurgesteld dat je gerecht op is; wanneer de kip bijvoorbeeld op is, wordt deze eenvoudigweg niet meer getoond in het keuzemenu
 • Heb je buiten het menu trek in een snack, dan hoef je niet te wachten tot ze deze uitdelen. Achterin de machine vind je de snack corner met zoete en hartige snacks: Wanna snack? Go to the back.

Aanvulling op 8 februari 2024:

Door alle perikelen rondom de aangekondigde krimp van Schiphol, was het lange tijd onzeker of Jetblue ook zomerslots voor 2024 zou krijgen. Inmiddels heeft Jetblue officieel te horen gekregen dat zij ook komende zomer definitief kan blijven vliegen tussen Amsterdam en New York JFK en Boston Logan International.