Extra bagage 5 euro per enkele reis meer 

Sinds 16 maart 2023 betaal je bij KLM voor een extra stuk bagage 5 euro per enkele reis meer. Deze hoogseizoentoeslag geldt voor alle vluchten op basis van Standard en Flex Fares naar en vanuit Europese bestemmingen met vertrek tussen 15 juni en 15 september 2023. Heb je een groepsboeking en heeft de hele groep gekozen voor aanschaf van een eerste stuk ruimbagage, dan blijven de tarieven en regels ongewijzigd. Koopt een individuele passagier uit de groep een eerste stuk bagage bij, dan geldt de toeslag wel.

Handbagage zelf inchecken in automaat

Steeds vaker past niet alle handbagage in de cabine. Daarom kun je op Schiphol als KLM klant voortaan je handbagage gratis inchecken bij een Self Service Drop-off Point (SSDOP), of je nu wel of niet met ruimbagage vliegt. Hoe werkt het? Ga naar een van de SSDOP’s in de vertrekhal en scan je instapkaart. Je krijgt dan de mogelijkheid om je handbagage in te checken. Hiervoor wordt een apart bagagelabel geprint, dat je aan je handbagage kunt bevestigen. Vervolgens geef je je handbagage af bij die automaat.
Op dit moment wordt de service alleen aangeboden door SSDOP’s in vertrekhal 1 voor Schengenbestemmingen, de rest volgt binnenkort. Wil je weten hoe de Self Service Drop-off werkt, bezoek dan deze pagina van Schiphol.

Bron: KLM