Het prachtige eiland Malta is een ideale bestemming voor een groepsreis, een personeelsuitje of een luxe vakantie. Chanel, een van onze travel consultants van de afdeling Group & Luxury Travel, MICE bezocht dit veelzijdige eiland onlangs en schreef er het volgende reisverslag over.  Laat je inspireren door haar verhaal, misschien vind je hier de bestemming waar je naar op zoek was?

Malta in drie dagen

Vorige maand mocht ik met een groep andere reisspecialisten op reis naar het zonnige Malta. We hebben de pareltjes van de eilanden Malta en Gozo mogen ervaren op historisch, culinair en cultureel gebied en hebben genoten van de zon, zee en prachtige kustlijn. Malta is een mooie, zonnige bestemming die veel te bieden heeft. Het eiland is zowel geschikt voor groepen, zakelijke en privé reizen.

Dingli Cliffs

Onze reis begon op Schiphol, waar we met Air Malta vertrokken voor een drie uur durende, rechtstreekse vlucht naar Malta. Na aankomst bezochten we als eerste de Dingli Cliffs, waar we tijdens een heerlijk lunchbuffet genoten van een panoramisch uitzicht op de kust. De kliffen liggen 253 meter boven de zeespiegel. Ze staan bij de lokale bevolking bekend als de plek waar de hemel en de zee elkaar ontmoeten, omdat je er het hoogste punt van de Maltese eilanden vindt. Je kunt er genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, de kleine terrasvormige velden en het kleine onbewoonde eiland Filfla. Wandelend langs de kliffen zie je een prachtig kapelletje, gewijd aan de heilige Maria Magdalena, aan de rand van de klif. Wanneer je lang genoeg wandelt, kom je bij een andere adembenemende plek, de Blauwe Grot.

Heerlijk slapen in St Julian’s

Vanaf de kliffen vertrokken wij naar het Hyatt Regency, dit hotel ligt in het hart van St Julian’s, Malta’s belangrijkste badplaats. Het is een ideale uitvalsbasis om de achtduizend jaar oude geschiedenis van het eiland te verkennen. Het hotel ligt op loopafstand van enkele van de beste uitgaansgelegenheden in de stad en op slechts een steenworp afstand van het ongerepte strand aan St George’s bay. ‘s Avonds dineerden we bij restaurant Marea. Dit is een mediterraan restaurant en loungebar, waar Japans geïnspireerde sushi, sashimi, pasta, zeevruchten, vis en vlees worden geserveerd. Marea is gelegen aan de geweldige Kalkara Waterfront met panoramisch uitzicht op de historische en adembenemende Grand Harbour. Een echte aanrader voor een heerlijke culinaire avond.

Valetta

De volgende dag was het na een uitgebreid ontbijt tijd voor een gastronomische wandelroute door Valletta. Valletta ligt op een schiereiland en word omringd door twee grote natuurlijk havens. De hoofdstad, met zijn indrukwekkende bastions, forten en kathedraal werd voltooid in de verbazingwekkend korte tijd van 15 jaar. Valletta heeft vele titels, die allemaal herinneren aan zijn rijke historische verleden. Het is de “moderne” stad gebouwd door de Ridders van Sint Jan, een meesterwerk van de Barok, een Europese kunststad en een stad die op de Werelderfgoedlijst staat. Vandaag de dag is het een van de meest geconcentreerde historische gebieden ter wereld.

Om van Valetta bij het lunch restaurant Don Berto to komen voeren we per Dghasja, een traditionele Maltese boot naar Birgu. Na de lunch was het tijd om The Three Cities te verkennen. Dit zijn de drie versterkte steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa die samen worden omringd door enorme verdedigingswallen. We deden dit in bijzondere voertuigen, namelijk de Rolling Geeks. Dit zijn elektrische auto’s lijkend op een golfkarretje die je zelf bestuurt en waarin je aan de hand van de bijbehorende tablet, een 2,5 tot 3 uur durende tour doet langs alle highlights. Onderweg was er voldoende gelegenheid om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. In de avond gingen we dineren bij restaurant Chophouse. Chophouse staat bekend als een van de beste restaurants van Malta met een grote verscheidenheid aan gegrild vlees en wijnen. Het restaurant heeft bovendien het beste uitzicht op de hoofdstad Valletta.

Gozo

Op de laatste dag was het tijd om het eiland Gozo te ontdekken. We vertrokken ’s ochtends per speedboot naar het eiland. Tijdens het varen stopten we bij de Blue Lagoon bij het kleinere eiland Comino, gelegen tussen Malta en Gozo. Dit is een paradijs voor snorkelaars, duikers, windsurfers en wandelaars. In de zomer is deze beschutte baai met glinsterend aquamarijn water en wit zand erg populair.
Eenmaal gearriveerd op Gozo was het tijd voor een tuktuk tour waarin we in teams door middel van een route verschillende vragen moesten beantwoorden en spellen moesten spelen. Een leuke manier om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van Gozo. Na de tour was het tijd voor een heerlijke biologische en vers bereide lunch op een boerderij met prachtig uitzicht over de Blue Lagoon. Na de lunch werden de winnaars van de tuktuk tour bekendgemaakt en kreeg ieder team een lokaal product van Gozo, waaronder zout, honing, tomatentapenade en jam. De speedboot bracht ons terug naar Malta, waar we ons voor konden bereiden op een bijzondere avond.

Dinner & dance

Als afsluiting van dit prachtige avontuur werden we opgehaald door Rolls Royce oldtimers en limousines. Deze brachten ons naar Mdina, ook wel Stille stad genoemd. In deze stad rijden bijna geen auto’s waardoor er een grote rust heerst. Vandaar de bijnaam ‘de stille stad’. In Mdina zijn veel kerken, kloosters en paleizen te vinden. In een van deze kerken stond ons een verassing te wachten. De deuren gingen open en een opera zangeres en harpist gaven een prachtige optreden. Hierna was het tijd om te gaan dineren bij Restaurant De Mondion. Dit is een restaurant met een Michelin ster. De meest heerlijke, creatieve en innovatieve gerechten kwamen voorbij en het was één smaak sensatie. Na deze culinaire ervaring was het tijd om een dansje en een drankje te doen bij Hugo’s Terrace, waarna we lopend terug konden naar het hotel.

Ben je enthousiast om Malta te bezoeken? Bel ons via 085-0210319 of mail ons via groups@e-businesstravel.nl  We organiseren graag een reis op maat voor jou!