Terminal A 

In november 2023 is Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, verhuisd naar Terminal A, een splinternieuwe, state-of-the-art thuisbasis op Abu Dhabi International Airport. Alle Etihad vluchten zullen voortaan vanaf en naar deze terminal plaatsvinden.

Premium Lounges

In de nieuwe Terminal zijn een aantal premium lounges van topklasse te vinden. De indrukwekkende nieuwe lounges van Etihad beslaan drie verdiepingen van de noordzijde van Terminal A, gelegen tussen de pieren C en D. De First en Business Class lounges bieden een scala aan eetgelegenheden, ontspannings- en entertainmentruimtes voor alle gasten, waaronder de prachtige Constellation Bar in de afgesloten Roof Lounge. Deze is versierd met een 172-delige, 25 meter lange glazen lichtsculptuur op maat – Panora – die de skyline van Abu Dhabi uitbeeldt. De bar serveert een brede selectie cocktails, mocktails, wijnen en dranken.

De lounge heeft toegang tot drie gates met direct-lounge boarding op geselecteerde vluchten. Dit betekent dat gasten in premium cabines direct vanuit de Lounge kunnen boarden voor gemak en snelheid. Doordat de lounge uitzicht heeft op de landingsbaan, is het de perfecte plek om vliegtuigen te zien opstijgen of landen.

Relaxation Rooms

U vindt in de lounge ook Relaxation Rooms; dit zijn privéruimtes compleet met dagbedden en pluche Armani Casa meubilair. Gasten kunnen hier uitrusten en zich opfrissen in een van de 18 prachtig ingerichte douchesuites voor hun vlucht. Degenen die de voorkeur geven aan wat meer actie zijn er de Games Room, volledig uitgerust met tafelvoetbal, air hockey en digitale spelopties om te ontspannen of de tijd te doden.

   

Toegang

De Etihad lounges zijn toegankelijk voor gasten die vliegen in Etihad’s The Residence, First en Business Class en Etihad Guest-leden met een bepaalde tier-status. Gasten die in Economy vliegen en van de exclusieve loungeruimte willen genieten, kunnen toegang kopen tot Etihad’s Business Lounge, afhankelijk van beschikbaarheid.

Lees alles over aankomst en vertrek, overstappen, lounges en veel meer in de nieuwe Terminal A. Wilt u de nieuwe terminal met eigen ogen bekijken? Onze travel consultants helpen u natuurlijk graag bij het boeken van uw volgende zakenreis naar Abu Dhabi of een van de vele andere bestemmingen waar Etihad Airways naartoe vliegt.