Wil je niet het risico lopen in een lange wachtrij bij de security op Schiphol te staan? Dan kun je vanaf nu een tijdslot reserveren. Je kunt dan op een zelf gekozen tijdstip door de securitycontrole. Deze service is volledig gratis en je voorkomt hiermee lange wachttijden en stress. 

Wat moet je doen?

Je boekt online een tijdslot op de Schiphol website. Hier voer je je vertrekdatum, bestemming, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer in. Vervolgens geef je de grootte van je gezelschap aan, je kunt dus gelijk voor meerdere reisgenoten een tijdslot inplannen. Daarna selecteer je een afspraaktijd, Schiphol geeft je een aantal voorstellen die passen bij je vlucht. Het laatst mogelijke tijdslot is 1 uur voor vertrek. Tot slot voer je je e-mail adres in waarop je een bevestigingsmail met QR code krijgt.

Ben je op Schiphol ingecheckt bij je vliegmaatschappij, dan ga je naar de security binnen het tijdslot dat je gereserveerd hebt. Volg bij de security de borden Timeslot. Een medewerker van Schiphol scant daar je QR Code en dan kun je snel en zonder lang wachten door de security.

Handig om te weten

  • Je kunt een tijdslot boeken vanaf drie dagen voor vertrek
  • Je tijdslot geldt alleen voor de security, dus niet voor incheckbalies
  • Deze service geldt alleen voor Europese (Schengen) vluchten
  • Ben je niet op de gereserveerde tijd bij de security, dan is het niet zeker dat je je tijdslot kunt gebruiken 

Ben je een zakenreis aan het plannen in een periode dat het druk is op Schiphol, zet dan alvast in je agenda dat je drie dagen vooraf een tijdslot boekt. Zo voorkom je lange wachtrijen, onnodige stress en ga je relaxed op reis.