Onderstaand bericht hebben wij eerder geplaatst, toen was reserveren voor de security controle op Schiphol alleen mogelijk voor Schengen-bestemmingen. Je kunt daarmee voorkomen dat je in een lange wachtrij komt te staan en kunt op een zelfgekozen tijdstip door de security controle.

Inmiddels hebben wij dit artikel aangepast, want sinds 3 juli is het ook mogelijk om voor niet-Schengen bestemmingen een tijdslot te reserveren. Er wordt dan rekening gehouden met de grenscontrole die daarna volgt, dus kun je een tijdslot voor niet-Schengen bestemmingen boeken dat uiterlijk 90 minuten voor vertrek is. Het laatst mogelijke tijdslot voor Schengen-bestemmingen is 60 minuten. Het reserveren van een tijdslot is gratis.

Wat moet je doen?

Je boekt online een tijdslot via de Schiphol app of op de Schiphol website. Hier voer je je vertrekdatum, bestemming, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer in. Vervolgens geef je de grootte van je gezelschap aan, je kunt dus gelijk voor meerdere reisgenoten een tijdslot inplannen. Daarna selecteer je een afspraaktijd, Schiphol geeft je een aantal voorstellen die passen bij je vlucht. Het laatst mogelijke tijdslot is 1 uur voor vertrek en 90 minuten voor niet-Schengen bestemmingen. Tot slot voer je je e-mail adres in waarop je een bevestigingsmail met QR code krijgt.

Ben je op Schiphol ingecheckt bij je vliegmaatschappij, dan ga je naar de security binnen het tijdslot dat je gereserveerd hebt. Volg bij de security de borden Timeslot. Een medewerker van Schiphol scant daar je QR Code en dan kun je snel en zonder lang wachten door de security.

Handig om te weten

  • Je kunt een tijdslot boeken vanaf drie dagen voor vertrek
  • Je tijdslot geldt alleen voor de security, dus niet voor incheckbalies
  • Deze service geldt zowel voor voor Europese (Schengen) vluchten als voor niet-Schengen vluchten
  • Ben je niet op de gereserveerde tijd bij de security, dan is het niet zeker dat je je tijdslot kunt gebruiken

Ben je een zakenreis aan het plannen in een periode dat het druk is op Schiphol, zet dan alvast in je agenda dat je drie dagen vooraf een tijdslot boekt. Zo voorkom je lange wachtrijen, onnodige stress en ga je relaxed op reis.