Onderstaand artikel is gepubliceerd in de zomereditie 2022 van het blad Ledenvoordeel van Stichting Members’ Benefits van FME.

Vinden, binden en boeien van talent

In de technologische industrie, maar eigenlijk in alle sectoren, is een grote vraag naar gekwalificeerde medewerkers. Het vinden, binden en boeien van talent is voor veel organisaties dan ook een uitdaging. Werknemers zijn op zoek naar een aantrekkelijke werkgever met goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid tot leren en ontwikkelen binnen de organisatie. Ook uitdagend werk, een prettige werksfeer, teambuilding, erkenning en waardering spelen een belangrijke rol.

Werknemer betrokkenheid

Essentieel bij het vinden, binden en blijven boeien van werknemers is werknemer betrokkenheid. “Hier wil ik bij horen en het doet ertoe dat ik er ben”. Wanneer de betrokkenheid van medewerkers hoog is, betekent het dat zij hart voor de organisatie hebben, verbinding met de organisatie voelen en achter de doelen en waarden staan. Het is bewezen dat een hoge betrokkenheid de organisatieprestaties positief beïnvloedt. Drijfveren die het meest voor betrokkenheid zorgen zijn de direct leidinggevende, werkbeleving en samenwerking met collega’s. Ook zijn werkdruk, loopbaanontwikkeling en leermogelijkheden, financiële arbeidsvoorwaarden en fysieke arbeidsomstandigheden bepalend.

Het is dus van belang dat je als bedrijf in kaart brengt hoe je de betrokkenheid van je werknemers kunnen vergroten en hiervoor beleid en een plan van aanpak maakt. Hoe kan e-Business Travel hierbij helpen?

Groepsreizen met inhoud

Onze afdeling Group Travel organiseert samen met partner Rainmen groepsreizen met een inhoudelijk karakter. Voor deze reizen bouwen we maatwerkprogramma’s waarbij het thema “Vinden, binden en boeien” centraal staat. We gaan hiervoor naar speciaal geselecteerde locaties in Nederland, maar buitenlandse bestemmingen horen natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Onder deskundige begeleiding van een of twee facilitators werk je met je team van analyse, probleemdefinitie, oplossing naar actieplan. Zo behaal je niet alleen in een korte tijd op effectieve wijze veel resultaat, maar werk je tegelijkertijd aan het creëren van een sterk implementatieteam, dat in de organisatie met slagkracht aan het werk kan.

Teambuilding of personeelsreis

Focus je liever op teambuilding of wil je je erkenning en waardering voor medewerkers uiten door middel van een personeelsreis? Dan organiseren wij speciale reizen geheel op maat, waarbij zakelijke of teambuildingsactiviteiten en ontspanning elkaar afwisselen. Zo blijf je je medewerkers boeien en creëer je een hecht team aan betrokken medewerkers.

Wij ontzorgen je graag

e-Business Travel is een full service zakenreisbureau. Onze ervaren medewerkers ondersteunen je vakkundig bij ieder aspect van je zakenreis. Dankzij collectieve inkoop kun je van kortingen profiteren bij diverse luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijf Sunny Cars. Ga veilig en ontzorgd op reis, dankzij de persoonlijke service van e-Business Travel. Zullen we een afspraak maken?