Informatie over zakenreizen en COVID-19*

De inreisrestricties en maatregelen van landen in de hele wereld veranderen voortdurend. Ook vliegmaatschappijen en luchthavens passen hun beleid als gevolg hiervan steeds aan. Gaat u op reis, dan is het daarom belangrijk dat u goed voorbereid bent. Wij helpen u graag bij het boeken van uw complete reizen en het verstrekken van informatie, maar zijn ook afhankelijk van de informatie van autoriteiten en vliegmaatschappijen. Daarom adviseren wij u tot op de dag van vertrek te controleren aan welke eisen u dient te voldoen en de meest recente informatie na te lezen; u bent hier als reiziger zelf verantwoordelijk voor.

De Nederlandse overheid kent landen een kleurcode toe. Deze geven een indicatie van de veiligheids- en gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een bepaald land of gebied. Het advies in Nederland luidt: ga alleen op reis naar landen met een groen of geel reisadvies. Lees hier wat de kleurcodes inhouden en welke landen welke kleurcodes hebben.

 • Op de pagina Nederlandwereldwijd.nl van het Ministerie van Buitenlandse zaken vindt u de meest recente informatie over reizen en reisadviezen.
 • De Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft u ook tijdens uw reis altijd de meest actuele reisinformatie.
 • Een internationale pagina met actuele informatie over alle landen in de hele wereld is IATA Travel Centre

Vliegmaatschappijen gaan ieder op hun eigen manier om met de regels en voorschriften rondom Covid-19 en deze wijzigen regelmatig. Sommige buitenlandse airlines bieden een gratis sneltest aan op de luchthaven van vertrek, andere eisen een medisch mondmasker aan boord van hun vluchten. Controleer daarom de website van de betreffende vliegmaatschappij voor de meest recente informatie. Informeert u zichzelf ook over de regels die gelden op het vliegveld van bestemming, via de website van de betreffende luchthaven.

Voor zeelieden en offshore personeel gelden vaak andere regels. Zij worden soms uitgezonderd van bepaalde eisen en maatregelen. Onze travel consultants van Marine travel zijn op de hoogte van de laatste informatie hierover.

Gezondheidsverklaring
Iedere reiziger van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegt, is verplicht een gezondheidsverklaring bij zich te hebben. Dit geldt zowel voor de heen- als de terugreis. Heeft u deze niet, dan mag de vliegmaatschappij u weigeren aan boord. U kunt de Gezondheidsverklaring hier downloaden. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, kunt u de gezondheidsverklaring invullen bij het online inchecken vanaf 24 uur voor vertrek.

Negatieve Covid testuitslag
Op Nederlandwereldwijd.nl kunt u nalezen of u een negatieve Covid testuitslag nodig heeft om te reizen naar uw bestemming. Tot 1 oktober 2021 kunt u zich gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. U vindt alle informatie hierover op Testenvoorjereis.nl

Met behulp van de CoronaCheck oftewel het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) kunt u bewijzen dat u een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs heeft of dat u bent hersteld van corona. U vindt alle informatie hierover op CoronaCheck.

GGD’s testen niet in het kader van reizen. Reist u naar het buitenland en heeft u een Covid test nodig inclusief reisverklaring? Dan krijgt u als klant van e-Business Travel korting. U betaalt € 49 (i.p.v. € 89) voor uw PCR test met reisverklaring wanneer u boekt via de volgende link: Spoedtest.nl

U kunt ook terecht bij 1 van de volgende instanties:

Dient u in het buitenland, voor terugkeer naar Nederland, een PCR- of sneltest te laten doen, dan vindt u hier testlocaties in het buitenland

Quarantaine
Vanaf 1 juni geldt een quarantaineplicht voor reizigers uit een gebied met een zeer hoog risico. Is dat bij u het geval, controleer dan de Quarantaine Reischeck en download de quarantaineverklaring die u in uw bezit moet hebben.

  Coronaregels op Schiphol
  Wilt u weten met welke coronamaatregelen u op Schiphol rekening moet houden, bezoek dan Schiphol – Welcome back 

  Op Schiphol en bij alle vliegmaatschappijen aan boord bent u verplicht een mondkapje te dragen. U dient dit zelf mee te brengen. Sommige maatschappijen stellen strengere eisen aan het type mondkapje dat u dient te dragen. Check daarom vooraf de website van de vliegmaatschappij waarmee u reist of bel ons voor de laatste informatie.

  Op Schiphol staat op verschillende plaatsen desinfecterende handgel. Wilt u dit zelf ook meenemen, dan mag er maximaal 100 ML in uw handbagage. Kijk hier wat u verder mee mag nemen in uw handbagage

  In uw ruimbagage mag u vrijwel alles meenemen, behalve de items die vermeld staan op de Lijst met verboden voorwerpen.

  Voor informatie over hoe het er op de luchthaven van uw bestemming aan toe gaat, kunt u het beste kijken op de website van de betreffende luchthaven.

   

  Wij hebben de belangrijkste informatiebronnen voor u op een rijtje gezet. Worden niet al uw vragen beantwoord, of wilt u hulp bij het organiseren van uw reis, neem dan contact met ons op.

   

  Op onderstaande kaart kunt klikken op uw land van interesse. U krijgt dan de laatste informatie te zien op het gebied van lokale maatregelen, vliegrestricties en meer. 

  * Wij verwijzen op deze pagina naar verschillende bronnen zoals Rijksoverheid.nl. Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

  Uw zakenreizen op maat laten organiseren door
  e-Business Travel?

  Uw zakenreizen op maat laten organiseren door
  e-Business Travel?

  Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Hoe wij uw zakenreizen goed en voordelig kunnen regelen? Neem dan contact op via ons contactformulier om uw wensen te bespreken.

  U kunt ons ook bellen op:
  +31 (0)85-0210310

  Wij ontzorgen u volledig: voor, tijdens en na uw reis!

  Contactformulier

  Contact

  Beoordelingen

  101 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10