Crystal Business Class suite

Turkish Airlines introduceert haar nieuwe state-of-the-art Crystal Business Class suite, waardoor zakenreizen met de Turkse luchtvaartmaatschappij naar een hoger niveau getild worden. De suite heeft een verstelbare suitedeur en een privacy paneel voor verbeterde privacy. De nieuwe stoelen hebben een royale zitbreedte van 58,42 cm, meer beenruimte en directe toegang tot het gangpad voor alle passagiers, waarbij elke raamsuite volledig zicht biedt. Met een druk op de knop kunnen de stoelen omgezet worden tot een fully flat bed, voorzien van een matrastopper, deken en kussen voor maximaal comfort. In lijn met de “Flow” merkidentiteit van de luchtvaartmaatschappij zijn de nieuwe suites uitgevoerd in lichtere en warmere kleuren, marmerstijl tafels en roségouden afwerkingen.
In de suite zijn verstelbare omgevings- en leeslampen aanwezig, universele en Type C-stopcontacten, een draadloze oplader, een noise-cancelling koptelefoon, een verstelbare spiegel en gesloten opbergruimte, een ergonomische zitkussen en een 22-inch entertainmentscherm.
Turkish Airlines

Turks ontwerp

De nieuwe stoelen van Turkish Airlines zijn ontwikkeld door haar dochtermaatschappij TCI Aircraft Interiors om een op maat gemaakt product te creëren dat uniek is voor de luchtvaartmaatschappij. De stoelen zijn voorzien van elementen met pluche leer en stoffen die allemaal afkomstig zijn uit Turkije om de roots van de maatschappij te benadrukken.

Comfort en privacy

Over het nieuwe Business Class-aanbod van Turkish Airlines verklaarde Prof. Ahmet Bolat, voorzitter van de raad van bestuur en het uitvoerend comité van Turkish Airlines: “Onze nieuwe Crystal Business Class suite voegt een nieuw hoofdstuk toe aan onze luxe langeafstandsreizen en zal de luchtvaartmaatschappij naar een hoger niveau tillen met een nieuw niveau van comfort en privacy op ons uitgebreide wereldwijde netwerk.”

De nieuwe stoelen worden geïnstalleerd op de transcontinentale vluchten in de nieuwe bestelde Airbus A350’s en zullen ook worden ingebouwd in de Boeing 777-vloot vanaf begin 2025.

Beste Luchtvaartmaatschappij van Europa

Afgelopen zomer werd Turkish Airlines tijdens de Skytrax World Airlines Awards voor de negende keer uitgeroepen tot Beste Luchtvaartmaatschappij van Europa. Andere prijzen die de maatschappij won zijn Beste Business Class Catering ter Wereld en Beste Luchtvaartmaatschappij in Zuid-Europa. Turkish Airlines, opgericht in 1933 met aanvankelijk vijf vliegtuigen in de vloot, beheert nu een vloot van 440 vliegtuigen, zowel voor passagiers als vracht. De luchtvaartmaatschappij biedt wereldwijde connecties naar 345 bestemmingen, waaronder 53 binnenlandse en 292 internationale bestemmingen, verspreid over 129 landen.

    Turkish Airlines Business Class

Lid van Star Alliance

Turkish Airlines is aangesloten bij Star Alliance. Het Star Alliance-netwerk werd in 1997 opgericht als ’s werelds eerste echte mondiale luchtvaartalliantie. Sinds de oprichting heeft Star Alliance zich ontwikkeld tot het grootste en meest uitgebreide luchtvaartnetwerk, met een specifieke focus op het verbeteren van de totale klantervaring gedurende het gehele traject van de alliantie. Het netwerk biedt momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.