ITA Airways, de innovatieve Italiaanse luchtvaartmaatschappij, biedt twee vluchten per dag van Amsterdam naar Rome – Fiumicino aan en drie vluchten per dag naar Milaan – Linate. Daarnaast heeft de maatschappij een uitgebreid intercontinentaal netwerk en vliegt dagelijks vanuit Rome – Fiumicino naar een aantal bijzondere bestemmingen, waaronder Accra, Dakar, Riyad, Jeddah, Buenos Aires in Argentinië en de Braziliaanse steden Rio de Janeiro en São Paulo. Dit winterseizoen breidt de maatschappij haar netwerk verder uit met nieuwe routes naar Bangkok en Dubai.

Moderne vloot

De moderne vloot van ITA Airways, bestaande uit A321Neo, A220-100, A320Neo, A330Neo, A330-900 en A350-900 vliegtuigen, zorgt voor een comfortabele en stijlvolle reiservaring. Het interieur van de cabine, ontworpen door de gerenommeerde Walter de Silva, weerspiegelt de verfijnde Italiaanse elegantie en biedt een luxueuze sfeer.

Classes

Afhankelijk van het type vliegtuig kunnen passagiers de volgende comfortopties verwachten:

  • Business Class: Luxe stoelen in zacht leer die volledig plat kunnen worden gelegd en directe toegang tot het gangpad bieden. Geniet van Italiaanse gerechten en 17” inflight entertainment-touchscreens;
  • Premium Economy Class: Ruime fauteuils met 40% extra beenruimte en 15,6” inflight entertainment-touchscreens in een aparte, rustige cabine;
  • Economy Class: Comfortabele stoelen met verstelbare hoofdsteunen en 13,3” inflight entertainment-touchscreens. Voor extra beenruimte kan men kiezen voor Comfort Economy.

Loyaliteitsprogramma Volare

Met het loyaliteitsprogramma Volare kunnen reizigers punten verzamelen voor gratis vluchten, upgrades en extra bagagevrijstellingen. Volare biedt ook de mogelijkheid van een status match aan. Hierdoor krijgen frequente reizigers van buiten Italië met een loyaliteitsprogramma-status van 19 luchtvaartmaatschappijen, direct toegang tot een van de hogere levels van Volare met bijbehorende voordelen, afhankelijk van hun huidige status. Na aanvraag en goedkeuring van de status match krijgt de reiziger ook nog 10.000 Volare punten. Het gaat om frequente reizigers van onder andere British Airways, Emirates, Singapore Airlines en Turkish Airlines. De complete lijst vind je hier.