Sinds 22 april kunnen passagiers op een aantal Europese KLM-vluchten gebruik maken van wifi aan boord. De vliegmaatschappij is begonnen een deel van haar Boeing 737-vloot te voorzien van wifi-technologie. Eind van dit jaar zou de installatie volgens de planning voltooid moeten zijn. U kunt toestellen met wifi herkennen aan de witte bult op de romp van het toestel (zie foto).  

Tijdens de vlucht biedt KLM de keuze uit drie internetpakketten: Messaging, Surf en Stream.

Messaging: u kunt een half uur kosteloos berichten versturen via WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat etc. (exclusief foto’s, video’s en audiobestanden).

Surf: naast het versturen van berichten zoals bij Messaging genoemd is, kunt u met een full flight browsing pass voor € 8 surfen op het internet en e-mails versturen en ontvangen.

Stream: is dit niet voldoende maar wilt u ook muziek, audio en video streamen via Spotify, YouTube, Netflix etc. en grote bestanden versturen en/of ontvangen, dan kiest u voor Stream en koopt u een full flight surfing pass voor € 12.

U kunt de internetpakketten tijdens de vlucht aanschaffen via het KLM-portal. Zo kunt u ook tijdens uw zakenreizen gewoon doorwerken. 

Bron: KLM en Luchtvaartnieuws