Sinds 1 juni 2021 kunnen reizigers met een KLM Light Fare ticket, reizend van of naar Schiphol, het verzoek krijgen hun handbagage gratis in te checken in de vertrekhal.

Wanneer KLM verwacht dat er onvoldoende ruimte zal zijn in de handbagagebakken aan boord van het vliegtuig, sturen zij alle non-premium passagiers met een Light Fare 30 uur voor vertrek een e-mail met dit verzoek. De melding komt ook op de instapkaart te staan. Indien nodig, kan de reiziger vier uur voor vertrek nogmaals dit verzoek krijgen per SMS of via de KLM app.

Premium reizigers zullen niet worden benaderd met dit verzoek. Dit zijn Contracted Corporate Accounts, bluebiz members, reizigers met recht op SkyPriority, Flying Blue kaarthouders (Platinum, Gold en Silver Elite) en reizigers met een Air France of KLM Light Fare in Y,B of M klasse. Premium reizigers kunnen hun handbagage gewoon meenemen aan boord.

Net als KLM, biedt ook Air France deze gratis service aan voor reizen vanaf en naar Parijs. Het doel van dit gezamenlijke handbagage beleid is om de klant een betere ervaring bij het in-, uit- en overstappen te bieden.

Heeft u vragen hierover, dan helpen onze collega’s van Zakenreizen u graag.