Waarom een verplichte sneltest, is een PCR test niet voldoende? De extra maatregel wordt genomen om het risico op verspreiding van nieuwe coronavarianten verder te beperken.

De overheid benadrukt nog steeds: blijf in Nederland, ga niet op reis. Toch kan het zijn dat u voor zakelijke doeleinden op reis moet. Soms kan het werk echt niet uitgesteld  worden of is uw fysieke aanwezigheid echt vereist. Betreft het een zakenreis naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland of Zuid-Afrika, hou dan rekening met verscherpte maatregelen bij terugkomst in Nederland.

Komt u met het vliegtuig uit Zuid-Afrika, Ierland of het VK, dan is sinds 15 januari een verplichte sneltest vereist voor vertrek. De test moet negatief zijn, voordat u aan boord van het vliegtuig stapt. De sneltest vervangt niet de verplichte negatieve PCR test, die u maximaal 72 uur voor aankomst moet laten afnemen. Het is een aanvullende maatregel. Daarnaast geldt ook het dringende advies om 10 dagen in quarantaine te gaan na aankomst in Nederland nog steeds.

Ook reizigers die per trein of ferry naar ons land komen vanuit het VK en  vrachtwagenchauffeurs die via de tunnel of per ferry naar Nederland reizen. Tevens dient  de bemanning van vliegtuigen en veerboten de verplichte sneltest af te laten nemen.

Op de site van de Rijksoverheid vindt u meer informatie, waaronder de eisen aan de verplichte sneltest en welke uitzonderingen er zijn.

Wilt u hulp bij het boeken van uw zakenreizen, of meer informatie dan zijn wij u graag van dienst.