Japan is het land van de verrassingen. Hypermoderne steden en treinen worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes, prachtige tempels en harmonieuze tuinen. De kersenbloesem is er wonderschoon, de sushi overheerlijk en de geisha’s intrigerend. Het Land van de Rijzende Zon overtreft dan ook alle verwachtingen.
Tokyo is het ultieme hoogtepunt van een reis door Japan, want hier komt alles samen: cultuur, tempels, musea en typisch Japans vermaak zoals automatenhallen en arcadespellen. Tokyo bestaat officieel uit 23 wijken en ligt in het zuidoosten van het grootste eiland van Japan: Honshu. De stad kenmerkt zich door een prachtige mix van moderne hightech en oude tradities.
In de zomer van 2020 staat Tokyo in het teken van de Olympische Spelen, ’s werelds grootste atleten komen samen voor het grootste sportevenement uit de geschiedenis. En jij kunt erbij zijn!
Combineer de Spelen met een bezoek aan ’s werelds grootste metropool; Tokyo.

Wat kun je er zoal doen?

Beleef de thee

De theeceremonie wordt gezien als een ‘lichaamskunst’. Een geisha laat zien hoe u formeel hoort te zitten in de Japanse kamer, waar de theeceremonie gezamenlijk voorbereid wordt. Er wordt af en toe wordt gepraat, afgewisseld met serene stiltes. Na de uitleg is het de beurt aan u de theeceremonie uit te voeren.

Sushi School

Makizushi wordt gemaakt door het spreiden van sushi rijst op een blad nori (gedroogd zeewier) en een bamboe mat, genaamd mikisu. Vervolgens wordt dit aangevuld met schaal-en schelpdieren, groenten en andere ingrediënten die u lekker vindt. Maak uw eigen sushi die voldoet aan uw eigen smaak.

Bezoek Mount Fuji – bucket list!!


Steek het drukste kruispunt ter wereld over: Shibuya Crossing


Ninja’s

Ongeveer 400 jaar geleden kwam Japan in rustig vaarwater. Veel ninja’s lieten hun ‘ryuhas’ achter en gingen naar Taijutsu scholen om de kunst door te geven aan de jongere generatie. Bij deze workshop leert u geheime technieken van de meesters; het hanteren van wapen technieken, worstelen, springen, schoppen, rollen en nog veel meer. Maak uw borst maar nat!
Picknicken in één van de vele parken
Struinen over de Tsukiji Fish Market

Picknicken in één van de vele parken

Struinen over de Tsukiji Fish Market

Slenteren door Piss Alley
De naam klinkt totaal niet aantrekkelijk, maar laat je vooral niet afschrikken en ga er zeker even heen. Piss Alley is de beruchte bijnaam voor Shinjuku Omoide Yokocho, een klein gebied bestaande uit 2 lange straten, vlak naast het station. Piss Alley dankt zijn bijnaam aan zijn duistere verleden, toen er alleen louche figuren te vinden waren die ontzettend veel dronken en daarna hun behoefte deden op straat. Tegenwoordig is Piss Alley gewoon veilig en schoon, er is zelfs geen zweempje urine te bespeuren.

Latte Art Café
Hier kun je heerlijke koffie, chocolademelk en thee bestellen, maar het allerleukste is natuurlijk om een drankje te bestellen waarbij de barrista’s een kunstwerkje van je schuim kunnen maken (zoals een cappuccino of een latte macchiato). Je kunt kiezen voor een 3D art of voor een 2D zelfportret. De serveerster neemt een foto van jouw foto naar keuze (of ze neemt een foto van jou, als je gaat voor het zelfportret) en een kwartiertje later zit je met open mond te kijken naar wat er op je tafel wordt gezet.

Heb je interesse in een bezoek aan Tokyo of 1 van onze andere luxe reizen? Wij helpen je graag!