De veelgeprezen filmmaker Ridley Scott heeft een korte film geregisseerd voor Turkish Airlines met Nederlandse actrice Sylvia Hoeks in de hoofdrol. “The Journey”, het verhaal van een achtervolging langs iconische bezienswaardigheden van Istanbul, werd op 3 februari getoond tijdens de Super Bowl. De 30 seconden durende commercial was te zien in het eerste reclameblok van het meest bekeken sportevenement ter wereld, terwijl de zes minuten durende korte film tegelijkertijd werd gelanceerd via het YouTube-kanaal van Turkish Airlines.
Regisseur en producent Ridley Scott zegt: “Istanbul, met haar prachtige ligging omringd door water, is een inspirerende stad om een verhaal rond te bouwen. De stad is een krachtige achtergrond voor het verhaal dat de hoofdpersonen op een opwindende en spectaculaire manier vertellen, net zoals Istanbul dat al generaties lang doet.”

Er zijn vier promotieversies en een cinematografische korte film van zes minuten gemaakt, evenals een behind-the-scenes special die de ervaring beschrijft met onder andere interviews met de regisseur en de cast. Eerdere spraakmakende Turkish Airlines-samenwerkingsverbanden waren met onder andere sportsterren Lionel Messi en Kobe Bryant, Kevin Costner, en actrices van “The Journey”, Sylvia Hoeks en Aure Atika.
U kunt “The Journey” hier bekijken.