Einde coronamaatregelen

Vanaf 23 maart a.s. verdwijnen bijna alle coronamaatregelen. Dit houdt o.a. in dat reizigers die naar Nederland komen van binnen de EU/Schengen en EU-burgers die van buiten de EU/Schengen komen, geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs meer hoeven te tonen. Alleen een gezondheidsverklaring is nodig.

Mondkapje

Het mondkapje verdwijnt ook vrijwel overal, behalve in het vliegtuig en op de luchthaven na de security. Dit heeft te maken met de Europese regelgeving, die het dragen van een mondkapje in vliegtuigen nog wel dringend adviseert.

Toch geeft een aantal vliegmaatschappijen, waaronder Transavia en KLM, aan hun passagiers vanaf 23 maart niet meer te houden aan de ‘mondkapjesplicht’ aan boord van hun vliegtuigen. Zij zullen het dragen van een mondkapje enkel nog aanbevelen.

Regels andere landen

Ook andere landen laten hun reisbeperkingen varen; zo vervallen in Groot-Brittannië per 18 maart 2022 alle beperkende reisregels en heeft luchthaven Londen Heathrow de draagplicht van een mondkapje in de luchthaven losgelaten. De wijzingen op dit gebied in verschillende landen volgen elkaar heel snel op. Ons advies is dan ook om steeds de laatste informatie na te lezen op Nederlandwereldwijd.nl voordat u op zakenreis gaat.

Bron: Rijksoverheid en NH Nieuws