Vandaag werd aangekondigd dat er strengere eisen voor mondmaskers bij de Lufthansa groep gelden. Vanaf 25 januari 2021 zijn reizigers op alle vluchten van Austrian Airlines naar en vanuit Oostenrijk verplicht een FFP2 mondmasker te dragen. Andere mondmaskers of stoffen, zelfgemaakte mondkapjes zijn niet langer toegestaan. Voor passagiers tussen de 6 en 14 jaar oud en zwangere vrouwen wordt een uitzondering gemaakt. Zij mogen wel met “normale”mondkapjes reizen.

Vanaf 1 februari 2021 is het op alle vluchten van de Lufthansa groep naar en vanuit Duitsland verplicht een medisch mondmasker te dragen. Dit mag een chirurgisch masker zijn of een FFP2 of KN95/N95 masker. Meer informatie over de verschillende types mondmaskers vindt u op de site van de Rijksoverheid

Onder de Lufthansa groep vallen Lufthansa, Brussels Airlines, Swiss, Eurowings en Austrian Airlines. De maatregelen gelden voor zowel passagiers als bemanning tijdens het boarden, de vlucht en het uitstappen.

Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen mondmaskers te dragen, tenzij een land specifieke maatregelen voor hen voorschrijft. Uitzonderingen voor het dragen van mondmaskers zijn alleen mogelijk indien een medisch certificaat kan worden overhandigd in combinatie met een negatieve PCR test. Het testresultaat mag voor aanvang van de vlucht niet ouder dan 48 uur oud zijn. Een medische certificaat kunt u downloaden van de website van Lufthansa of de betreffende vliegmaatschappij.

De maatregelen en restricties die landen en vliegmaatschappij nemen, wijzigen soms dagelijks. De nieuwsberichten wisselen elkaar in rap tempo af. Het is daarom belangrijk dat u voor aanvang van uw zakenreis zorgt dat u over de laatste, juiste informatie beschikt. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op, wij helpen en ontzorgen u graag.