Afgelopen juli is Singapore Airlines tijdens de jaarlijkse Skytrax Awards voor de vierde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Airline’. Daarnaast behaalde de 5 sterren luchtvaartmaatschappij ook de eerste plaats in de categorieën ‘World’s Best First Class’, ‘Best Airline in Asia’ en ‘Best First Class Airline Seat’.
De awards zijn gebaseerd op enquêtes onder meer dan 20 miljoen reizigers die tussen augustus 2017 en mei 2018 meer dan 335 luchtvaartmaatschappijen hebben beoordeeld.

Singapore Airlines non-stop tussen Singapore en Los Angeles
Naast de non-stop Singapore – New York vluchten die vanaf 11 oktober a.s. van start gaan, gaat Singapore Airlines met ingang van 2 november 2018 ook haar Airbus A350-900ULR (ultra-long-range) toestel non-stop inzetten tussen Singapore en Los Angeles. Ook zal de 5-sterren luchtvaartmaatschappij het aantal non-stop vluchten tussen Singapore en San Francisco verder opvoeren naar 10 keer per week. Het totale aantal wekelijkse non-stop vluchten tussen Singapore en de Verenigde Staten komt dan tegen het einde van 2018 op maar liefst 27.

Met de introductie van de non-stop vluchten naar Los Angeles zal de huidige one-stop Singapore – Seoul – Los Angeles route met ingang van 30 november 2018 komen te vervallen. De huidige one-stop vluchten tussen Singapore en Los Angeles via Tokyo, blijven ongewijzigd.
De non-stop vluchten naar Los Angeles en New York met de Airbus A350-900ULR worden in een 2-klasse configuratie uitgevoerd met aan boord 67 stoelen in Business Class en 94 stoelen in Premium Economy Class.
Op dit moment heeft Singapore Airlines 21 Airbus A350-900 toestellen in haar vloot opgenomen. Nog eens 46 A350’s staan in bestelling waaronder zeven van de ULR-variant.