Per 16 maart heeft de Nederlandse overheid de regels en restricties rondom reizen verder versoepeld. Dit betreft onder andere het inreisverbod dat geldt voor bepaalde reizigers van buiten de EU, waardoor zij de EU/het Schengengebied niet in mogen reizen.

  • Op dit inreisverbod is per 16 maart een lijst met uitzonderingen van toepassing, waardoor o.a. zakenreizigers, studenten en professionals uit de culturele en creatieve sector Nederland weer mogen inreizen.
  • Reizigers die naar Nederland reizen uit een hoogrisicoland moeten een negatieve NAAT (PCR)-test van maximaal 24 uur oud laten zien bij het boarden (voorheen 12 uur). Heeft u deze niet, dan dient u een negatieve sneltest van max 24 uur oud te hebben bij het boarden (voorheen 4 uur) en een negatieve NAAT (PCR)-test van max 72 uur oud wanneer u in Nederland aankomt.
  • Bent u een transferpassagier, stapt u over in Nederland en reist u per vliegtuig verder, dan hoeft u alleen een NAAT (PCR)-test te tonen van max 72 uur oud. Een sneltest is niet meer nodig.
  • Op luchthavens gelden extra uitzonderingen op de 1,5 meter-regel. Het gaat dan om plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zoals de bagagebanden en de testlocaties voor uitgaande reizigers. Dit gold al voor de security controle en marechaussee.

Zoekt u uitgebreidere informatie, bezoek dan onze CORONA VIRUS UPDATE pagina.

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport