Barcelona is één van onze topbestemmingen voor groeps- en incentive reizen, maar wist je dat Praag ook een ideale stad is voor dit soort reizen? Je vliegt al in anderhalf uur naar de hoofdstad van Tsjechië, die voelt als een groot openluchtmuseum.

Wanneer je de stad wil ontdekken, kun je het beste beginnen bij het kasteel (Praszký Hrad), dat bovenop een heuvel ligt. Daar heb je meteen een prachtig uitzicht over de stad. Het omsloten burchtgebied is het grootste ter wereld en werd in de 9e eeuw gebouwd. Een historische tram brengt je in een rit van ongeveer 20 minuten langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad naar het kasteel. Het Gouden Steegje achter het kasteel is ook zeer de moeite waard. Vervolgens daal je via knusse straatjes af richting de Vltava rivier die de stad in tweeën deelt, waar je aan de oevers in één van de restaurants kunt lunchen. De beroemde Karelsbrug brengt je naar de overkant van de rivier, naar de oude stad en het Oude Stadsplein. Hier staan verschillende kerken in gotische en barokke stijl, maar het hoogtepunt is toch wel de middeleeuwse astronomische klok. Je vervolgt je weg door de kleine, kronkelige straatjes vol winkels met kristal, aardewerk, houten speelgoed en voldoende horecagelegenheden. In dit deel van de stad kun je ook een bezoek brengen aan Josefov, Praag’s oudste Joodse wijk en de Joodse begraafplaats. Wil je liever shoppen in de bekende winkelketens, dan kan dat heel goed in Na Příkopě, de grootste winkelstraat van Praag, gelegen in het nieuwere deel van de stad.

Ook buiten de stad zijn tal van activiteiten mogelijk. Wat dacht je van raften op de Sazava rivier onder begeleiding van instructeurs waarbij je een prachtig uitzicht hebt op kliffen aan beide kanten van de rivier? Of een steptour op het platteland van Tsjechië? Houd je van een biertje, dan mag een bezoek aan bierbrouwerij Kozel zeker niet ontbreken. En wist je dat er ook wijnen geproduceerd worden in Tsjechië? Een wijnproeverij van Moravische en internationale wijnen behoort ook tot de mogelijkheden.
Kortom, Praag is een bestemming die alles te bieden heeft om een groepsreis tot een groot succes te maken. Wil je meer informatie, dan helpen wij je graag.