Op 26 juli 2018 vierde Aeroflot haar 60-jarige jubileum op de route Amsterdam-Moskou. In die 60 jaar is er veel in de luchvaart veranderd, zo ook bij Aeroflot Russian Airlines.

Aeroflot behoort momenteel tot de grootste luchtvaartbedrijven ter wereld. De vloot van Aeroflot is één van de jongsten ter wereld en bestaat uit de Airbus A320, A321 en A330, de Boeing 737 en 777 en Sukhoi Superjet vliegtuigen.
Op de route Amsterdam-Moskou is per juni 2018 een groter toestel ingezet op de middagvlucht SU2551, in eerste instantie voor het zomerseizoen. Maar door de aanhoudende vraag is besloten om ook in de winter door te blijven vliegen met de Airbus A330. De vertrektijd van die vlucht in de winter is 13:00 uur, aankomst in Moskou om 18:20 uur.

In dit “wide body” vliegtuig zijn standaard 90 stoelen meer beschikbaar in de Economy Class en 16 stoelen meer in de Business Class. De vliegervaring wordt verbeterd doordat het een ruimer toestel is waarbij er in de Business Class full flat stoelen aanwezig zijn. In de Economy Class zijn er multimedia entertainmentsystemen geïntegreerd in de stoelen, wat bij de Airbus A321 niet het geval is. Op de meeste Airbus A330 vliegtuigen die op deze route worden ingezet is Wi-Fi aan boord beschikbaar.
Het netwerk van Aeroflot blijft ook deze winter doorgroeien. Zo worden de bestemmingen Dublin en Göteborg aan het netwerk toegevoegd. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, is besloten om het aantal vluchten naar Bangkok, Phuket, Dubai en Tashkent te vergroten. De nieuwe bestemmingen en vluchtfrequenties zijn reeds boekbaar.