Hoogste award

KLM is een van de zeven airlines die deze hoogste award, die wordt toegekend door de Airline Passenger Experience Association (APEX), heeft ontvangen. De andere vliegmaatschappijen zijn Emirates, Japan Airlines, Qatar Airways, Saudia, Singapore Airlines en Turkish Airlines.

World Class

De World Class Award houdt in dat vliegmaatschappijen wereldwijd worden beoordeeld op hun prestaties op het gebied van veiligheid, welzijn, duurzaamheid, service en inclusiviteit. De kwalificatie gebeurt door middel van een audit en een klantenbeoordeling. Uitgebreide audits door professionals uit de sector beoordelen elk aspect van de gastenervaring gedurende vele vluchten, in elke klasse. Analyse van de klantenbeoordelingen van de inflight experience gedurende een jaar wordt gecombineerd met de auditgegevens om een volledige evaluatie van de gastenervaring te krijgen.

Naast bovengenoemde thema’s wordt KLM ook gewaardeerd om haar hoge standaard o.g.v comfort, catering, dienstverlening en presentatie.

APEX

De APEX is een netwerk van ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen, leveranciers en aanverwante bedrijven die zich inzetten om het niveau van de ervaring van vliegtuigpassagiers te verhogen. APEX biedt leden een breed scala aan mogelijkheden om uit te blinken in de airline passenger experience industrie door hen op de hoogte te houden van het laatste nieuws, trends en ontwikkelingen in de industrie en door hen te helpen relaties op te bouwen met klanten en collega’s van over de hele wereld. Wilt u meer weten over APEX en/of de awards die zij toekennen, kijk dan eens op hun website.