Goed voorbereid op reis

KLM biedt klanten die naar een geselecteerd aantal bestemmingen reizen een nieuwe service: Upload@Home. Hiermee kunnen klanten de benodigde corona reisdocumenten van tevoren laten controleren. Zo kunt u altijd goed voorbereid en vlot op (zaken)reis.

Reizen kan met alle corona-gerelateerde vereisten op dit moment een uitdaging zijn, vooral doordat de regels per land verschillen en kunnen veranderen. Het vooraf valideren van de door de bestemming vereiste documenten via Upload@Home betekent dat klanten van tevoren de zekerheid hebben dat hun documentatie in orde is. Ook kan de controle op corona documenten vooraf het incheckproces op de luchthaven versnellen.
Deelname aan Upload@Home is gratis en op vrijwillige basis. Met deze innovatieve digitale zelf-service wil KLM haar klanten zo goed mogelijk helpen met de complexe inreisregels van het land van bestemming ten aanzien van corona reisdocumenten.

Zo werkt KLM’s COVID-19 check | Upload@Home

De online controle van corona documenten door KLM is nu beschikbaar voor KLM-vluchten naar vijf bestemmingen: Curaçao, Dubai, Lima, Sint Maarten en Istanbul. Dit aantal wordt naar verwachting de komende tijd uitgebreid. Klanten die een vlucht hebben geboekt naar een van deze bestemmingen, ontvangen een uitnodiging voor deelname. Zij verzamelen de vereiste documenten en uploaden die tot 5 uur voor vertrek. Het resultaat ontvangen zij per e-mail, meestal binnen een uur. Het KLM-personeel dat de controle uitvoert, is tussen 06.00 en 22.00 uur CET beschikbaar.

Op de luchthaven

Alle klanten die voor hun reis corona-gerelateerde reisdocumenten nodig hebben, kunnen hun instapkaart ophalen en bagage inchecken bij de incheckbalie op de luchthaven. Als zij hun documenten vooraf online hebben laten controleren via Upload@Home, hoeven zij alleen nog hun paspoort of ID-kaart en eventueel visum te laten zien. KLM raadt echter aan om altijd papieren exemplaren van de vereiste corona-gerelateerde documenten mee te nemen naar de luchthaven, omdat klanten deze mogelijk bij aankomst op de bestemming moeten laten zien.