Qatar Airways heeft de introductie van Beyond Business aangekondigd, haar nieuwe beloningsprogramma voor zakelijke reizigers. Als u regelmatig op zakenreis gaat, adviseren wij u zich aan te melden voor Beyond Business. Uw bedrijf zal waardevolle Qrewards verdienen voor elke euro die u uitgeeft. U kunt dan op elk moment genieten van de vrijheid om uw Qrewards in te wisselen voor elke vlucht en profiteren van exclusieve voordelen, waaronder het sneller behalen van de Gold-status en toegang tot de lounge.

Handig te weten: het beleid voor ‘self-offload policy’
Sommige passagiers besluiten hun vlucht toch niet te nemen nadat ze zijn ingecheckt. Dergelijke beslissingen worden ‘Passenger Self-Offload Decisions’ genoemd. Dit kan om verschillende redenen zijn. In een dergelijke situatie is het volgende van toepassing: als Qatar Airways twee tot drie uur voor vertrek van de vlucht op de hoogte wordt gesteld dat de passagier van de geboekte vlucht van de lijst moet worden geschrapt en het leidt niet tot vertraging of ongemak voor de overige reizigers, dan kan de maatschappij dit toestaan. Wijzigingen in het ticket zijn dan op basis van de geldende tariefregels. Er zal echter een “boete” van toepassing zijn die ofwel het no-show tarief van het respectieve tarieftype bedraagt of 150 US Dollars afhankelijk van het hoogste bedrag van deze twee.
Het beleid is niet van toepassing op uitzonderingen, zoals een medisch noodgeval van een passagier of de dood van een familielid van een passagier. Voor dergelijke uitzonderingen moeten passagiers bewijs leveren (documenten).