Bij het boeken van vluchten naar alle Icelandair en Air Iceland Connect bestemmingen krijgen passagiers de mogelijkheid om een extra bijdrage te betalen om de CO2-voetafdruk van hun reis te compenseren met de nieuwe CO2-calculator.

Icelandair en Air Iceland Connect hebben in samenwerking met Klappir Green Solutions de gemiddelde vluchtemissies voor alle unieke vliegroutes bepaald. Bijdragen van passagiers aan CO2-compensatie van hun vlucht gaan volledig naar het Iceland Carbon Fund (ICF), ook bekend als Kolvidur. Bijdragen worden gebruikt om bossen in IJsland te cultiveren.
“Door onze passagiers en vrachtklanten een concrete CO2-compensatie tool te bieden, heeft Icelandair Group een nieuwe stap gezet in de richting van het verminderen van de milieu-impact van vliegreizen”, aldus Bogi Nils Bogason, CEO van Icelandair. “Wij erkennen dat dit een groeiende zorg is in de reizende gemeenschap en we werken graag samen met IJslandse experts op het gebied van CO2-compensatie. We zijn er trots op deel uit te maken van dit belangrijke project en moedigen onze klanten aan om deel te nemen.”