Combineer je zakenreis met Expo 2020 Dubai

Ga je binnenkort op zakenreis naar Dubai of Abu Dhabi? Bezoek dan de EXPO 2020 in Dubai; deze is vanwege Covid-19 uitgesteld, maar dit jaar vindt hij uiteindelijk toch plaats. De organisatie heeft besloten de originele naam te behouden, al is het twee jaar later. Expo 2020 is de 35e universele wereldtentoonstelling en duurt tot 31 maart 2022. Meer dan 190 landen en organisaties presenteren zich in Dubai. 

Connecting Minds, Creating the Future

Het hoofdthema van Expo 2020 Dubai is ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Om innovatieve, duurzame oplossingen te bedenken voor wereldwijde problemen is verbinding tussen culturen, landen en regio’s noodzakelijk. Door te verbinden, samen te werken en nieuwe partnerships aan te gaan komen we tot die oplossingen. Dit draagt bij aan een betere toekomst voor iedereen. Expo 2020 Dubai biedt deelnemers en bezoekers hiervoor het platform.

Elk deelnemend land wordt gevraagd voor het eigen paviljoen een inhoudelijk werkthema te kiezen. Dit thema moet binnen het overkoepelende thema van de EXPO passen. Voor de Nederlandse deelname is gekozen voor ‘Uniting water energy & food’. Deze keuze is gemaakt in goed overleg met een groot aantal partners in het bedrijfsleven, kennisinstellingen en ministeries.

Het thema is zeer relevant voor de Golfregio. Daarbij kan Nederland zich op dit thema goed onderscheiden ten opzichte van andere landen. Ook is het goed toonbaar te maken, zowel in de programmering als in een paviljoen. Het thema wordt bovendien breed gedragen door bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden.

Innovatie en duurzaamheid

Een wereldtentoonstelling en Expo 2020 Dubai in het bijzonder, geldt als een internationaal podium voor landen om zich te presenteren aan de wereld. Hier kunnen zij laten zien wat zij te bieden hebben op gebied van innovatie en duurzaamheid. En welke oplossingen zij hebben die kunnen bijdragen aan het oplossen van mondiale problemen.

Het is de eerste Expo die plaatsvindt in de Golfregio, een grootverbruiker van water en energie. Dat moet anders, vinden de landen. De grondstoffen waar zij rijk mee zijn geworden raken langzaamaan ook op. De manier waarop de Golfregio met water, voedsel en energie omgaat willen de Golflanden dus echt veranderen. Nederlandse bedrijven, wetenschappers en opleidingen hebben juist deze kennis en ervaring, in combinatie met de oplossingsgerichte benadering.

Belangrijk voor Nederland

De Golfregio is een belangrijk gebied voor Nederland. In 2018 exporteerde Nederland voor €14 miljard aan goederen en diensten naar de Golfregio. Nederland importeerde voor circa €7,7 miljard. Bedrijven in de regio tonen een groeiende interesse om verder mogelijkheden te verkennen met bedrijven in Nederland. De economische banden tussen Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten en de rest van de Golfregio zijn sterk, vooral met betrekking tot handel en wetenschappelijke uitwisseling.

Expo 2020 Dubai biedt kansen om deze langdurige banden te verdiepen en deze positieve verandering te stimuleren. Er is veel interesse in het delen van kennis en onze manier van samenwerken. Maar ook voor de Nederlandse innovaties op het gebied van water, energie en voedsel. Er liggen dus veel kansen voor Nederland in de Golfregio.

Ben je enthousiast geworden en wil je de Expo graag bezoeken? Laat het onze travel consultants weten, dan boeken wij je complete zakenreis inclusief toegangskaarten!

 

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken