Emirates heeft aangekondigd dat wegens een sterke vraag vanuit de markt, de luchtvaartmaatschappij vijf extra vluchten per week tussen Dubai en Amsterdam inzet. Deze vluchten zijn een aanvulling op de al bestaande dubbele dagelijkse vlucht. Vanaf 1 december 2018 worden vier extra vluchten toegevoegd (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag) en vanaf 6 januari 2019 volgt de 5e extra vlucht (zondag).

De nieuwe service wordt uitgevoerd met een Emirates Boeing 777-300ER in een drie-klasse configuratie, met acht privésuites in First Class, 42 lie-flat stoelen in Business Class en 310 ruime stoelen in Economy Class.
De vluchten zijn een aanvulling op de 14 reeds bestaande vluchten tussen Dubai en Amsterdam, vluchten EK147/EK148 en EK149/EK150, uitgevoerd met een Airbus A380. Nadat alle vluchten zijn toegevoegd, verbindt Emirates Dubai 19 keer per week met onze hoofdstad.

Passagiers genieten van Emirates’ bekroonde service en gastvrijheid van de multiculturele crew, waartoe ook verschillende Nederlanders behoren, het inflight entertainment systeem met maar liefst 3.500 kanalen, 20MB inbegrepen wifi, live TV en regionaal geïnspireerde gerechten bereid door prijswinnende chefs. First en Business Class reizigers genieten van chauffeur service naar en van zowel Dubai als Schiphol Airport.