Vanaf 1 oktober jl. is het mogelijk om Sint Petersburg en de regio Leningrad te bezoeken met een e-visum. De lijst met nationaliteiten die een e-visum kunnen aanvragen, is nu gepubliceerd. Er zijn 53 nationaliteiten, waaronder alle nationaliteiten van de EU.
Aanvragers moeten een formulier invullen op de website van de consulaire afdeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken en een foto uploaden. De aanvraag vereist geen officiële uitnodiging en kan uiterlijk vier dagen en niet eerder dan twintig dagen vóór de verwachte datum van binnenkomst worden gedaan en – heel belangrijk – er zijn geen consulaire kosten!

Het e-visum is 30 kalenderdagen geldig en u mag maximaal acht kalenderdagen in de regio verblijven. Het doel van reizen kan toeristisch, zakelijk of humanitair zijn. Uiterlijk vier dagen na de datum van indiening van de aanvraag wordt een kennisgeving van afgifte van een e-visum op de website geplaatst. De aanvrager ontvangt een kennisgeving met een identificatienummer, dat bij de grensdoorlaatpost samen met een persoonlijk ID moet worden getoond.
Kijk voor meer informatie op de website van de consulaire afdeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.