2019 is het jaar dat British Airways haar honderdste verjaardag viert – 100 geweldige jaren waarin de wereld naar Groot-Brittannië en Groot-Brittannië naar de wereld werd gebracht. De jarige airline viert dit met een liefdesbrief aan Groot-Brittanië die tot leven kwam door de inbreng van diverse lokale beroemdheden.

Sterren Gary Oldman, Olivia Colman en Riz Ahmed deden mee, net als sportsterren Anthony Joshua, Ellie Simmonds, Nicola Adams, Chris Robshaw, Harriet Millar-Mills en Anthony Watson, Paloma Faith en The Kingdom Choir, samen met de hedendaagse kunstenaar Grayson Perry, antropoloog Jane Goodall, chef-kok en tv-presentator Matilda Ramsay en Helen Sharman, de eerste Brit in de ruimte. Samen met klanten, cabinepersoneel, piloten en ingenieurs van de luchtvaartmaatschappij maakten ze een ongelooflijke vlucht van British Airways – BA100. Terwijl ze hun reis maakten, vertelden ze één voor één wat voor hen zo uniek is aan Groot-Brittannië.

Paloma Faith bewondert het gevoel voor stijl van de Britten, terwijl Olivia Colman en Anthony Joshua het vermogen van het land om zichzelf weer op de kaart te zetten als het moeilijk gaat, prijzen. Carolina Martinoli, directeur Brand and Customer Experience van British Airways, zei: “Het vieren van ons eeuwfeest is een echte mijlpaal in de luchtvaart en de Britse industriële geschiedenis”. Zij vervolgt: “Deze campagne gaat over het bedanken van de fantastische mensen die met ons vliegen en met ons samenwerken. Omdat het onze 100e verjaardag is, zijn we van plan om dit jaar heel speciaal te maken voor iedereen, onder andere met ons lopende £ 6,5 miljard-investeringsprogramma om nieuwe vliegtuigen, cabines, service en bestemmingen te bieden.”

Naast deze marketingcampagne zal de luchtvaartmaatschappij een scala aan activiteiten en evenementen organiseren ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan, waaronder het beschilderen van vliegtuigen met geliefde ontwerpen uit de geschiedenis.
Vooruitkijkend naar de volgende 100 jaar, organiseert de luchtvaartmaatschappij ook BA 21119 – een programma dat het debat over de toekomst van het vliegen zal leiden en de toekomst van duurzame luchtvaartbrandstoffen, van luchtvaartcarrières van de toekomst en van de klantbeleving van de toekomst.