Vertrek: 29 november 2021 / 14 dagen / 13 nachten

Op 4 december 2021 zal een totale zonsverduistering te zien zijn vanaf enkele van de meest zuidelijke breedtegraden van de aarde. Dit exclusieve en unieke fenomeen kunt u ervaren tijdens een speciale reis vanuit Zuid-Amerika aan boord van de Ocean Endeavour.

Nadat het schip oostwaarts richting de eclips zone is gevaren, krijgt u de gelegenheid om een minder vaak bezochte kant van het Antarctisch Schiereiland te verkennen. Hierbij doorkruist u de Weddell Sea en Antarctische Sound en bezoekt u het historische Elephant Island. Vervolgens wordt u getrakteerd op de beelden en geluiden van de enorme hoeveelheden pinguïns die de noordwestelijke kusten van het schiereiland bevolken.
Na deze oost-west reis van Antarctica’s fenomenen, zijn geschiedenis, zijn wildernis en inwoners, neemt u afscheid van het bevroren continent en bent u getuige van een once-in-a-lifetime gebeurtenis, de totale zonsverduistering, met op de achtergrond de Shetland Eilanden.

De Solar Eclipse 2021 is een werkelijk unieke reisroute en een zeldzame kans om een glimp op te vangen van een donker Antarctica in contrast met zijn glanzende, ijzige kusten.

HIGHLIGHTS:

  • Bekijk een zeldzame totale zonsverduistering op Antarctica vanaf het dek van de Ocean Endeavour;
  • Luister naar toonaangevende experts over het belang van deze gebeurtenis in onze presentatieserie aan boord;
  • Verken de ruige en afgelegen oostkant van het schiereiland, inclusief de Weddell Sea en Erebus & Terror Gulf;
  • Wees getuige van het historische Elephant Island – een centraal punt van Sir Ernest Shackleton’s epische Endurance sage;
  • Bezoek de westelijke oevers van het schiereiland – rijk aan pinguïn kolonies en prachtig onderwaterleven;
  • Verken de uitgestrekte vergezichten van de landingsplaatsen op de South Shetland Islands;
  • Bekijk albatrossen en spot walvissen op zee op weg naar de eclipszone.

Wilt u meer informatie over deze spectaculaire reis, dan helpen onze travel consultants van VIP Travel u graag!