Afgelopen juli heeft Aeroflot in twee categorieën gewonnen bij de prestigieuze Skytrax World Airline Awards. Aeroflot werd niet alleen uitgeroepen tot de beste luchtvaartmaatschappij in Oost-Europa, maar ontving ook de prijs voor Beste Premium Economy Catering aan boord van alle luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.
Aeroflot werd uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij in Oost-Europa voor het zesde opeenvolgende jaar en de zevende keer in het algemeen. De prijs voor Beste Premium Economy Catering aan boord is een doorbraak voor de Russische luchtvaartmaatschappij. Eerder behoorde de prijs toe aan Singapore Airlines, door velen erkend als de beste ter wereld.

De World Airline Awards-ceremonie, die plaatsvond in de Grand Ballroom van The Langham Hotel in Londen, bracht senior executives van toonaangevende luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld samen.
“Aeroflot blijft zijn collectie van luchtvaart-Oscars gestaag uitbreiden”, zei Aeroflot CEO Vitaly Saveliev. “De Skytrax World Airline Awards die we vandaag hebben verzameld, tonen aan dat onze luchtvaartmaatschappij consequent een serviceniveau hanteert dat op een hoog internationaal niveau ligt. Bovendien kan Aeroflot op gelijke voet concurreren met de sterkste internationale luchtvaartmaatschappijen op een belangrijk gebied, namelijk de kwaliteit en verscheidenheid van onze catering aan boord. Het ontvangen van deze prijs is een eer voor alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het moedigt ons ook aan om beter en populairder te worden en om meer gemak te bieden in alles wat we doen voor onze passagiers, wiens veiligheid en comfort onze hoogste prioriteit hebben.”

De World Airline Awards staan bekend als de Oscars van de luchtvaartindustrie en worden sinds 1999 elk jaar gehouden door Skytrax, de autoriteit op het gebied van servicekwaliteit van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. In 2018 streden 335 luchtvaartmaatschappijen om de prijzen.
De winnaars worden bepaald op basis van ’s werelds grootste tevredenheidsenquête onder passagiers, waarbij reizigers uit meer dan 100 landen deelnemen aan online stemmen tussen augustus 2017 en mei 2018. Degenen die worden uitgenodigd om te stemmen, ongeveer 24,5 miljoen reizigers, omvatten passagiers die hebben deelgenomen aan eerdere enquêtes. Stemformulieren zijn beschikbaar in zes talen: Engels, Frans, Spaans, Russisch, Japans en Chinees. Het aantal deelnemers uit China groeide dit jaar het snelst, met 3,5 miljoen extra beoordelingen.
Aeroflot heeft sinds 2016 de 4 Star Airline status van Skytrax, waardoor het bij de beste vliegmaatschappijen van Europa behoort.